Γάζα: Πάνω από 400 τα πλήγματα του Ισραήλ – 240 νεκρούς ανέφεραν οι Παλαιστίνιοι μετά τη λήξη της ανακωχής

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι επιτέθηκε σε περισσότερους από 400 στόχους στη Λωρίδα της Γάζας μετά τη λήξη της ανακωχής χθες, χτυπήματα που προκάλεσαν τον θάνατον 240 ανθρώπων σύμφωνα με την ελεγχόμενη από τη Χαμάς κυβέρνηση στον παλαιστινιακό θύλακα.

Άλλοι 650 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε «εκατοντάδες αεροπορικές επιθέσεις, πλήγματα του πυροβολικού και βομβαρδισμούς από θαλάσσης, σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας», ανέφερε η κυβέρνηση της Χαμάς σε ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι οι ισραηλινές δυνάμεις «στοχοποίησαν κυρίως τη Χαν Γιούνες, όπου δεκάδες σπίτια καταστράφηκαν με τους κατοίκους τους μέσα σε αυτά».

Από την πλευρά του, ο ισραηλινός στρατός σε σημερινή ανακοίνωση ανέφερε ότι «έπληξε» με «μαχητικά αεροσκάφη πάνω από 50 στόχους στην περιοχή Χαν Γιούνες».

«Τα στρατεύματα των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) χτύπησαν τους τρομοκράτες και τις υποδομές της Χαμάς στην περιοχή Μπέιτ Λαχία, χρησιμοποιώντας πυρά τεθωρακισμένων και εξαπολύοντας αεροπορικά πλήγματα», προσέθεσε ο στρατός.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, εκτοξεύθηκαν πυρά πυροβολικού και εξαπολύθηκαν αεροπορικές επιθέσεις προς το «βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας».

Στοχοθετήθηκαν «τρομοκρατικοί πυρήνες», ένα «τέμενος που χρησιμοποιείτο από τον Ισλαμικό Τζιχάντ ως κέντρο διοίκησης επιχειρήσεων» και ένα «συγκρότημα αποθήκευσης όπλων», σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό.

Επίσης, στη «νότια Λωρίδα της Γάζας», έγιναν στόχος «υποδομές και εξοπλισμός που χρησιμοποιούνταν από τις ναυτικές δυνάμεις της Χαμάς».

ΑΠΕ-ΜΠΕ (AFP)

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί