Εκδηλώσεις του Δήμου Ηράκλειου για τον Εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντισμού

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού στις 5 Δεκεμβρίου, ο Δήμος Ηρακλείου/Αντιδημαρχία Εθελοντισμού, διοργανώνει εκδηλώσεις που προάγουν το θεσμό με στόχο την ενίσχυση του αισθήματος της εθελοντικής προσφοράς αλλά και ενημέρωση για την αξία και τα οφέλη του εθελοντισμού.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου (12:00 – 18:00), στη Λότζια διοργανώνεται Ανοιχτή Μουσικοχορευτική Εκδήλωση με τίτλο: «Στείλτε το δικό σας “ΜΗΝΥΜΑ ΑΓΑΠΗΣ”» για τη στήριξη του Παγκρήτιου Συλλόγου Γονέων και Φίλων Παιδιών με Νεοπλασία «Ηλιαχτίδα».  Στόχος της εκδήλωσης είναι η συγκέντρωση χρηματικού ποσού που θα διατεθεί για τις ανάγκες της δομής ψυχοκοινωνικής στήριξης «Η Ηλιαχτίδα». Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη Συμμετοχή και Υποστήριξη καλλιτεχνών και μουσικών σχημάτων, ωδείων και μουσικών σχολών και σχολείων.

Παράλληλα, την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου (17:00) στο Κτίριο Ανδρόγεω (αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης», θα πραγματοποιηθεί ΕΣΠΕΡΙΔΑ με θέμα: «Όταν ο πόνος γίνεται ελπίδα… και το σκοτάδι, φως!».  Στην εκδήλωση θα παρουσιάσουν το έργο τους ο Παγκρήτιος Σύλλογος Γονέων και Φίλων Παιδιών με Νεοπλασία «Ηλιαχτίδα» και ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών & Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης». Η εκδήλωση γίνεται  με την Υποστήριξη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης και του Παγκρήτιου Συνδέσμου «ΑιματοΚρήτης».

Να σημειωθεί ότι στον χώρο της εκδήλωσης θα υπάρχει ενημερωτικό περίπτερο από εξειδικευμένους εθελοντές του «Αιματοκρήτη» με πληροφοριακό υλικό για τη δωρεά οργάνων καθώς και δυνατότητα για δειγματοληψίες σιέλου για όσους επιθυμούν να εγγραφούν ως δωρητές μυελού οστών».

Η Αντιδήμαρχος Εθελοντισμού, Νεολαίας, Οργάνωσης και Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Επιπτώσεων Κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης, Δέσποινα Ι. Συγγελάκη, δήλωσε σχετικά: «Η αγάπη προς το συνάνθρωπο είναι το μήνυμα που θέλουμε να δώσουμε. Εθελοντισμός χωρίς αγάπη και προσφορά δεν υπάρχει. Στηρίζουμε τον αγώνα των παιδιών με νεοπλασία και διαδίδουμε το μήνυμα της προσφοράς οργάνων, μυελού των οστών και αίματος ως την υπέρτατη πράξη εθελοντισμού και προσφοράς στο συνάνθρωπο».

Ακολουθούν λεπτομέρειες για τις εκδηλώσεις:

ΑΝΟΙΧΤΗ ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 3/12 [ΛΟΤΖΙΑ]

Στείλτε το δικό σας «ΜΗΝΥΜΑ ΑΓΑΠΗΣ»

Την εκδήλωση παρουσιάζει η Δηµοσιογράφος
ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΑΝΔΡΕΑΚΗ

Συμμετέχουν οι:

 1. Φιλαρµονική Δήµου Ηρακλείου
 2. Χορωδία Ωδείου ΚΡΗΤΗΣ
 3. Νεανική Χορωδία Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου

Διεύθυνση Λένα Χατζηγεωργίου, & Πιάνο Νίκος Κοκκίνης

 1. Έντεχνο Ωδείο (τμήμα Μοντέρνου Τραγουδιού), 

Λένα Χατζηγεωργίου Υπεύθυνη Καθηγήτρια 

 1. Μπαντίνα Μουσικών Σχολών Χάρης Σαρρής 
 2. Ομιλία «Τα οφέλη του Φροντιστή»

Αμαλία Ζαργιανάκη Δραμουντάνη, Πολυβραβευμένη Ηθοποιός σε Αμερική και Ευρώπη και χρυσή πρωταθλήτρια Ευρώπης (Ταεκβοντό), πρώην υπάλληλος της εταιρίας στήριξης αντικαρκινικής έρευνας και εξωτερικός συνεργάτης της Ογκολογικής Κλινικής ΠΑΓΝΗ 

 1. Μουσικό Σχήµα Βαγγελιώ Φασουλάκη & Νίκος Βογιατζάκης
 2. Μουσικό Συγκρότηµα (Λαϊκό – Ρεµπέτικο) με τους: 

Γιάννης Παξιμαδάκης, Μπουζούκι – Φωνή

Νίκος Σταματάκης, Κιθάρα

Γιώργος Κοντογιάννης, Μπουζούκι

 1. Μουσικό Κρητικό Συγκρότηµα με τους:

Βασίλη Σταυρακάκη 

Γιώργη Σταυρακάκη
Αντώνη Σταυρακάκη
Μιχάλη Μπελιβάνη

 1. Μουσικό Συγκρότηµα με τους: 

Μάνο Παπαδάκη, Φωνή – Κιθάρα

Γιάννης Κοντάκης, Ηλεκτρικό μπάσο

Αποστόλης Γιασλακιώτης, Ηλεκτρική κιθάρα

Πολύδωρος Φραντζεσκάκης, Τύμπανα

Νίκος Οικονομέας, Κλαρίνο

 1. Μουσικό & Χορευτικό Συγκρότηµα του Θανάση Μαυρόκωστα

Θανάσης Μαυρόκωστας, Λύρα – Τραγούδι 

Θέμης Φετοκάκης, Λαούτο

Γιώργης Κηπαράκης, Λαούτο

Δημήτρης Σαμαρίτης, Κρουστό – Τραγούδι

«Μαυρόκωστας», Χορευτικό συγκρότημα

Τη δράση υποστηρίζουν ενεργά 

το 53ο Δημοτικό σχολείο και το 34ο Νηπιαγωγείο του Δήμου Ηρακλείου

ΕΣΠΕΡΙΔΑ 5/12

«Όταν ο πόνος γίνεται ελπίδα… και το σκοτάδι, φως!»

Την ΕΣΠΕΡΙΔΑ συντονίζει η Δημοσιογράφος Μαρία Γιαμπουλάκη

17:00Προσέλευση – Coffee Break
17:30Χαιρετισμοίπ. Κύριλλος Χριστοφής,  Εκπρόσωπος Αρχιεπισκόπου ΚρήτηςΒασίλης Λαμπρινός, Δήμαρχος Ηρακλείου Δέσποινα Ι. Συγγελάκη, Αντιδήμαρχος Εθελοντισμού  Γωγώ Μηλάκη, Εντεταλμένη Σύμβουλος Εθελοντισμού και διασύνδεσης με φορείς και οργανώσεις Περιφέρειας Κρήτης 
18:00Μαρία Ευστρατίου, Πρόεδρος Δ.Σ.Παρουσίαση Έργου του Παγκρήτιου Συλλόγου Γονέων και Φίλων Παιδιών με Νεοπλασία «Ηλιαχτίδα» και Ανακοίνωση Αποτελέσματος της 1ης Ημέρας (Street Event)
18:30Ειρήνη Γεργιανάκη, MD MPH PhD Γενικός-Οικογενειακός Ιατρός Πρόεδρος Παγκρήτιου Συδέσμου Εθελοντών Αιμοδοτών & Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης»«Δωρεά Ιστών & Οργάνων: Από την Απώλεια, στη Ζωή»
19:00Κώστας Κανάκης, «Καμία ζωή να χαθεί: Η δράση του αείμνηστου γιατρού Θεοφάνη Κανάκη στην αγώνα της εύρεσης δοτών μυελού των οστών» Ομιλία εις μνήμην του Ιατρού Θεοφάνη Κανάκη Μέλους Δ.Σ. του Παγκρήτιου Συλλόγου Γονέων και Φίλων Παιδιών με Νεοπλασία «Ηλιαχτίδα» για την πολύχρονη υποστήριξή του στο έργο του Συλλόγου 
19:15 Αφιέρωμα στη μνήμη του Άγγελου, του Αντώνη και  της Έμμας και αναγνώριση της προσφοράς των οικογενειών τους στη δωρεά οργάνων
Οι μουσικοί Δημήτρης Παπουτσάκης (Τρομπέτα), Αντώνης Βουμβουλάκης (Πιάνο) και Νεκτάριος Σαμόλης (Λύρα)θα αποδώσουν αγαπημένες μελωδίες των παιδιών 
20:15Λήξη εκδήλωσης

«Στον χώρο της εκδήλωσης θα υπάρχει ενημερωτικό περίπτερο από εξειδικευμένους εθελοντές του «Αιματοκρήτη» με πληροφοριακό υλικό για τη δωρεά οργάνων καθώς και δυνατότητα για δειγματοληψίες σιέλου για όσους επιθυμούν να εγγραφούν ως δωρητές μυελού οστών»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί