Χατζηδάκης: Κεφαλικός φόρος στους ελεύθερους επαγγελματίες γιατί του το επιβάλει η συνείδησή του!

Τη συνείδηση του επικαλέστηκε ο Κ. Χατζηδάκης για να δικαιολογήσει τον κεφαλικό φόρο στους ελεύθερους επαγγελματίες κατά την πρώτη συζήτηση του φορολογικού νομοσχεδίου στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλης.

Ειδικότερα, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και οικονομικών υποστήριξε πως η συνείδηση του δεν του επιτρέπει ελεύθεροι επαγγελματίες να πληρώνουν λιγότερο φόρο από τους υπαλλήλους τους, προσθέτοντας πως η κυβέρνηση είναι υπέρ της επιχειρηματικότητας αλλά όχι της παραβατικότητας.

Αντιμετωπίζουμε ένα πρόβλημα φοροδιαφυγής με θάρρος και την κοινή λογική, ανέφερε για το φορολογικό των ελευθέρων επαγγελματιών, σε μια προσπάθεια να απαντήσει στα διακομματικά «πυρά» που δέχεται στη Βουλή το κυβερνητικό οικονομικό επιτελείο, για τις νέες διατάξεις του νομοσχεδίου για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής. 

Πρέπει να απαντήσουμε «αν θέλουμε να τα πληρώνουν όλα οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, να το ξέρουμε. Εμείς πάντως δεν θέλουμε», είπε ο κ. Χατζηδάκης και πρόσθεσε:

«Στο τέλος της ημέρας, για τον καθένα από εμάς, υπάρχει και η συνείδησή μας, η δική μου τουλάχιστον λέει ότι δεν μπορώ να δέχομαι ο ελεύθερος επαγγελματίας να πληρώνει πολύ λιγότερο φόρο από τον μέσο υπάλληλό του» είπε.

Παράλληλα ισχυρίστηκε πως υπέρ του νομοσχεδίου τάσσονται οι ελεύθεροι επαγγελματίες που πληρώνουν τους φόρους όσων φοροδιαφεύγουν αλλά και όσοι θέλουν να βάλουν τέλος στην παθογένεια της φοροδιαφυγής.

«Βάζετε ταφόπλακα στη μεσαία τάξη»

Ομοβροντία της αντιπολίτευσης ενάντια στο φορολογικό νομοσχέδιο. Από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο εισηγητής Γιώργος Γαβρήλος έκανε λόγο για «νομοσχέδιο – κυνήγι της μεσαίας τάξης» που θα επιφέρει «αλυσιδωτές παρενέργειες στην κοινωνία και την οικονομία».

Επισήμανε δε πως υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να επέλθει «τσουνάμι κλεισίματος δραστηριοτήτων» και προέβλεψε πως «θα γιγαντωθεί η παραοικονομία και η φοροδιαφυγή», υποστηρίζοντας πως η κυβέρνηση «χρυσώνει το χάπι στους ελεύθερους επαγγελματίες με τη 50% μείωση του τέλους επιτηδεύματος».

«Βάζετε ταφόπλακα στη μεσαία τάξη και σπρώχνετε τους ελεύθερους επαγγελματίες στα όρια της φτωχοποίησης» είπε και κατέληξε καλώντας την κυβέρνηση να θεσπίσει αφορολόγητο στα 10.000 ευρώ και να καταργήσει εντελώς το τέλος επιτηδεύματος.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί