Επίσκεψη Ανδρουλάκη στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο

Συνάντηση με τη διοίκηση, τα μέλη της επιτροπής γιατρών και εργαζόμενους στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο του Ηρακλείου είχε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, με επίκεντρο τα προβλήματα και τις ελλείψεις που καταγράφονται στο νοσοκομειακό ίδρυμα.

Ο κ. Ανδρουλάκης συνομίλησε με τα μέλη της διοίκησης και εργαζόμενους, λαμβάνοντας πληροφορίες για τις εξελίξεις στο νοσοκομείο, μετά και την τελευταία επίσκεψη του υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Σε δηλώσεις του ανέφερε ότι «βασική προϋπόθεση της ύπαρξης μιας ανθρώπινης και δίκαιης κοινωνίας είναι η επένδυση σε ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος, στη δημόσια υγεία και τη δημόσια παιδεία, που θα έχουν πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες όλοι οι πολίτες και ιδιαίτερα οι πιο αδύναμοι». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι συζήτησε με τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και όλο το προσωπικό τα προβλήματα που υπάρχουν, σχολιάζοντας πως «η κυβέρνηση δεν αξιοποίησε όπως έπρεπε το Ταμείο Ανάκαμψης».

«Έχουμε χρέος να στηρίξουμε τους γιατρούς, τους νοσηλευτές να ενταχθούν στα βαρέα και ανθυγιεινά. Να υπάρξει αύξηση των μισθών και κίνητρα σε ειδικότητες που έχουν εκλείψει από τα νοσοκομεία μας, με αποτέλεσμα χιλιάδες χειρουργεία να παίρνουν συνεχώς αναβολές», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ συμπληρώνοντας πως «προτεραιότητα του ΠΑΣΟΚ είναι να αναγεννηθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας».

«Έχουμε τεράστιο δημογραφικό ζήτημα, τεράστιες αδικίες, έχουμε το υψηλότερο κόστος ιδιωτικών δαπανών υγείας μετά τη Βουλγαρία σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση», υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι αυτό «έχουμε χρέος να το αντιμετωπίσουμε».

«Θέλουμε να είμαστε η προτεραιότητα των λύσεων και όχι να μοχλεύονται συνεχώς τα ίδια προβλήματα, που κάνουν τους πιο αδύναμους να μην έχουν πρόσβαση σε αξιοπρεπείς υπηρεσίες υγείας», κατέληξε ο κ. Ανδρουλάκης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί