Χ. Μαμουλάκης: Κίνδυνος να χαθούν ιδιοκτησίες αν δεν παραταθεί η προθεσμία διόρθωσης των αρχικών Κτηματολογικών εγγραφών

Στη Βουλή η πρόταση του ΤΕΕ/ΤΑΚ, με Αναφορά προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Την ανάγκη παράτασης στην προθεσμία διόρθωσης των αρχικών Κτηματολογικών εγγραφών αναδεικνύει ο Τομεάρχης Υποδομών & Μεταφορών Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης, με την κατάθεση σχετικής επιστολής του ΤΕΕ/ΤΑΚ ως Αναφοράς προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Με την επιστολή του το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας – Τμήμα Ανατολικής Κρήτης, ζητάει να παραταθεί η προθεσμία διόρθωσης των αρχικών κτηματολογικών εγγραφών που λήγει στις 31/12/2023, έως το 2026. Αυτό θεωρείται απαραίτητο ειδικά για τα ακίνητα που υπάγονται στο Κτηματολογικό Γραφείο Ηρακλείου, όπου υπάρχουν πολλές εκκρεμείς υποθέσεις και ανακρίβειες στις αρχικές εγγραφές. Πρόκειται για υποθέσεις που απαιτούν χρονοβόρες διαδικασίες διόρθωσης από τους ιδιοκτήτες τους, αλλιώς θα περιέλθουν στην ιδιοκτησία του Δημοσίου ως «αγνώστου ιδιοκτήτη» ή θα κατοχυρωθούν ως τμήματα γειτονικών ιδιοκτησιών.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί