Σύσκεψη στο Ηράκλειο για το κυβερνητικό πλήγμα στο πεδίο της απεξάρτησης στη χώρα µας

Σύσκεψη φορέων με θέμα το επικείμενο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας και την δημιουργία Εθνικού Οργανισμού Πρόληψης και Αντιμετώπισης των Εξαρτήσεων, πραγματοποιείται την Τρίτη 28 Νοεμβρίου στις 18:00 στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.

Η ανακοίνωση των οργανωτών:

Με µεγάλη ανησυχία παρακολουθούµε τις εξελίξεις, από την 1η Νοεµβρίου  2023, για το νέο σχέδιο νόµου του Υπουργείου Υγείας για την Ψυχιατρική  Μεταρρύθµιση και ιδιαίτερα για την ίδρυση του Ε.Ο.Π.Α.Ε. (Εθνικού  Οργανισµού Πρόληψης και Αντιµετώπισης Εξαρτήσεων). Με αυτό το σχέδιο  νόµου, πλήττεται ολόκληρο το πεδίο της απεξάρτησης στη χώρα µας.  Η διοικητική και λογιστική συνένωση όλων των εγκεκριµένων οργανισµών και  δηµόσιων προγραµµάτων σε έναν οργανισµό, µόνο δυσλειτουργίες και χρόνια  προβλήµατα µπορεί να δηµιουργήσει. Όλοι οι οργανισµοί και όλα τα δηµόσια  προγράµµατα που ασχολούνται µε την 

απεξάρτηση, κινδυνεύουν µετά από δεκαετίες κοινωνικής προσφοράς,  µε αφανισµό της ταυτότητας, της ιστορίας τους και των θεραπευτικών  µεθόδων τους! Την ίδια ώρα που τα ναρκωτικά και οι εξαρτήσεις γενικότερα  διεισδύουν όλο και περισσότερο στην κοινωνία, σε ολοένα και µικρότερες  ηλικίες, µέσα στα σχολεία!  

Η Απεξάρτηση στη χώρα µας χρειάζεται ΕΝΙΣΧΥΣΗ και ΟΧΙ ∆ΙΑΛΥΣΗ  

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕ∆ΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΦΟΡΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ  

ΚΑΛΟΥΜΕ ΜΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΑΖΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 28/11 ΩΡΑ  18:00 ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑ∆ΝΗ 

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑ∆ΝΗ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί