Στόχευσαν με Predator και τον Μάκη Βορίδη- Κασσελάκης: Ο ατρόμητος υπουργός ζαρώνει από φόβο για την παρακολούθησή

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών, τα οποία αποκαλύπτουν ότι παρακολουθούσαν με Predator και τον υπουργό Επικρατείας, Μάκη Βορίδη.

Όπως αποκαλύπτει, ωστόσο, η εφημερίδα Documento, ο ίδιος συμπεριλαμβάνεται ανάμεσα στους υπουργούς που έχουν ενημερωθεί από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων ότι ήταν στόχοι του Predator, ωστόσο δεν έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη και δεν έχει ενημερώσει τη Βουλή.

Σύμφωνα με την κυριακάτικη εφημερίδα, τρεις ακόμα υπουργοί συγκαταλέγονται στους υπουργούς-στόχους του Predator, ωστόσο ούτε εκείνοι έχουν γνωστοποιήσει με κάποιο τρόπο την προσπάθεια παρακολούθησής τους, γεγονός που δημιουργεί ερωτήματα για τη σχέση τους και για την επιθυμία τους να… κρύψουν κάτω από το χαλί ότι ήταν στόχοι του κακόβουλου λογισμικού. Πρόκειται για τους Άδωνι Γεωργιάδη, Βασίλη Κικίλια και Κωστή Χατζηδάκη, τα ονόματα των οποίων ήδη έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Ο Μάκης Βορίδης, βρισκόταν υπό παρακολούθηση την περίοδο που διατελούσε χρέη υπουργού Εσωτερικών, ενώ τα ερωτήματα που ανακύπτουν σχετικά με το γιατί και από ποιον κρίθηκε σκόπιμο να παρακολουθηθεί ένα κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος, είναι εύλογα.

Νομικές διαδικασίες δεν έχουν κινήσει ούτε ο πρώην υπουργός της ΝΔ και πρώην Επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, καθώς και ούτε ο γενικός διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών, αντιναύαρχος Αριστείδης Αλεξόπουλος, δύο πρόσωπα που βρίσκονται επίσης στη λίστα της Αρχής Προστασίας Δεδομένων.

Πρόκειται, λοιπόν, για τέσσερις εν ενεργεία υπουργούς, έναν κρατικό αξιωματούχο και έναν πρώην υπουργό και πρώην Επίτροπο της Κομισιόν που προτίμησαν τον δρόμο της σιωπής, παρά τον δρόμο της αλήθειας.

Η αντίδραση του Στέφανου Κασσελάκη

Με μία αιχμηρή ανάρτηση στο Twitter επέλεξε ο Στέφανος Κασσελάκης να σχολιάσει τις νέες αποκαλύψεις το σκάνδαλο των υποκλοπών, σύμφωνα με τις οποίες ο Μάκης Βορίδης βρισκόταν επίσης στο στόχαστρο του Predator και παρόλο που ενημερώθηκε ότι παρακολουθείτο από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων, ο υπουργός Επικρατείας επέλεξε να σιωπήσει.

«Ο ατρόμητος υπουργός ζαρώνει από φόβο» σχολιάζει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη

«Τα λέει τσεκουράτα ο κ. Βορίδης όταν πρόκειται να ενθουσιάσει τους ακροδεξιούς ψηφοφόρους του: «Αν μου ζητηθεί να ψηφίσω υποχρεωτικά τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών, θα παραιτηθώ».

Όταν πρόκειται όμως για το μείζον θέμα της παρακολούθησής του μέσω Predator, σιωπή.

Εκεί, ο ατρόμητος υπουργός ζαρώνει από φόβο».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί