«Είμαι ανοιχτός στον διάλογο και τη συνεργασία»: Επιστολή Στ. Κασσελάκη σε Ν. Κοτζιά

Επιστολή προς τον πρόεδρο του Πράττω, Νίκο Κοτζιά, απέστειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, τονίζοντας πως είναι «ανοιχτός στον διάλογο».

Η επιστολή του Στέφανου Κασσελάκη έρχεται μετά την αντίστοιχη του Νίκου Κοτζιά και τη διακήρυξη για τη δημιουργία ενός πατριωτικού – δημοκρατικού φορέα.

Αναλυτικά η επιστολή:

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Νίκου Κοτζιά για την ανάπτυξη ανοιχτού και ειλικρινούς διαλόγου των προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων του τόπου, του απέστειλε την κάτωθι επιστολή:

ΠΡΟΣ κ. ΝΙΚΟ ΚΟΤΖΙΑ

Αγαπητέ Πρόεδρε,

Αγαπητέ Νίκο,

έλαβα την επιστολή σου και σ’ ευχαριστώ για την πρόσκληση που απευθύνεις στον ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ. Χαίρομαι δε, καθώς διαπιστώνω ότι η επιστολή διαπνέεται από πνεύμα για την ανάγκη ενότητας και συνεργασίας όλων των δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων του τόπου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στηρίζει και προωθεί τον ανοιχτό διάλογο και τη συνεργασία με όλες τις δημοκρατικές και προοδευτικές δυνάμεις, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και δέσμευσης απέναντι στην κοινωνία.

Στην παρούσα κρίσιμη ιστορική και πολιτική καμπή είναι αναγκαίο να ξεκινήσει ο διάλογος για την ανασύνταξη των προοδευτικών δυνάμεων, για την εξεύρεση των αναγκαίων ιδεολογικών συγκλίσεων και προοπτικών, για τον σχεδιασμό μακροπρόθεσμων προγραμματικών συμφωνιών με βαθιά πίστη στις δημοκρατικές αρχές και αξίες, με όρους συμπεριληπτικότητας και κοινωνικής λογοδοσίας.

Μέσα από τον πλουραλισμό και τη διεύρυνση θα προκύψει η (ανά)σύνθεση των προοδευτικών δυνάμεων, θα βαθύνουν οι συνεργασίες, θα παραχθούν νέες ιδέες, θα υλοποιηθούν στόχοι και θα επιτευχθούν κοινά οράματα. Κυρίως, όμως, θα δημιουργηθούν «μέτωπα αντίστασης και αναγέννησης» απέναντι στις διαρκείς πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές προκλήσεις σ’ εθνικό και διεθνές επίπεδο. Για να μπορέσει να επέλθει η κοινωνική και πολιτική αλλαγή και να ανατραπεί η καταστροφική για τη χώρα κυβέρνηση της ΝΔ.

Για τους λόγους αυτούς είμαι ανοιχτός στον διάλογο και τη συνεργασία, αποδεχόμενος την πρόσκλησή σου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί