Σ. Φάμελλος: Λάθος οι αποχωρήσεις – Έπρεπε να γίνει συζήτηση- Να παραδώσουν τις έδρες

Ως «μια ιδιαίτερα αρνητική εξέλιξη που με θλίβει και προσωπικά» χαρακτήρισε ο Σωκράτης Φάμελλος την επιλογή των 9 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ να αποχωρήσουν από το κόμμα.

Δείτε:

Εκτός ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ η ομάδα Αχτσιόγλου- Κείμενο αποχώρησης από 57 στελέχη, ανάμεσά τους 9 βουλευτές

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «είναι αρνητική εξέλιξη και για τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και για τα συμφέροντα της κοινωνίας, διότι αδυνατίζει την αξιωματική αντιπολίτευση την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης υλοποιεί ευρύτατο σχέδιο κατεδάφισης δικαιωμάτων και ασφάλειας».

Ο Σωκράτης Φάμελλος μιλώντας στην τηλεόραση της Ναυτεμπορικής αναφορικά με τους αποχωρήσαντες σχολίασε πως «δεν είναι αντίπαλοί μας όσοι αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο αντίπαλος είναι ο κ. Μητσοτάκης, η ακρίβεια, η φτώχεια. Για όλους τους πολλούς κάνουμε πολιτική, αυτό θέλω να πω στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ».

«Η αποχώρηση είναι λάθος. Προοικονομεί πολιτικές διαφορές οι οποίες δεν έχουν συζητηθεί στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ. Η διαφωνία εστιάζει στο πρόσωπο του προέδρου, αλλά υποκρύπτει την αντίθεση με την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη. Έπρεπε να γίνει συζήτηση», υπογράμμισε ο Σωκράτης Φάμελλος.

«Η προσοχή μας και στον προϋπολογισμό θα στραφεί στη δεξιά πολιτική», τόνισε ο Σ. Φάμελλος.

Σε ερώτηση για το αν αυτό σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ανοιχτός σε συμμαχίες, ο Σ. Φάμελλος ξεκαθάρισε πως «δεν είναι ώρα για αυτή τη συζήτηση. Πρέπει να πέσουν οι τόνοι.

Και με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έχουμε διαφορές, αλλά εγώ προσωπικά με την ιδιότητα του προέδρου, έχω ανοίξει γέφυρες επικοινωνίας. Προτεραιότητα είναι μια προοδευτική συμφωνία στην Ελλάδα για να σταματήσουμε τον κ. Μητσοτάκη. Είναι οδοστρωτήρας, κυριολεκτικά».

«Ορόσημο είναι οι ευρωεκλογές, όπως είναι εύλογο. Πρέπει να επιλέξουμε το μείγμα των Ευρωβουλευτών. Προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατόν.

Για ένα κόμμα που θέλει να εκπροσωπεί τα συμφέροντα της κοινωνίας και να επιλύει προβλήματα ο πήχης είναι η κυβέρνηση. Δεν είμαι αιθεροβάμων ξέρω πού βρισκόμαστε. Ο στόχος είναι να έχουμε προοδευτική πολιτική για την κοινωνία. Οι συνθήκες πάντα διαμορφώνονται αναλόγως.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε σοβαρά προβλήματα εμπιστοσύνης και απόστασης από κρίσιμα κοινωνικά στρώματα. Πρέπει να κάνουμε τις αλλαγές. Δεν έχουμε δει ακόμα τις πολιτικές τομές του Στέφανου Κασσελάκη σε προγραμματικό λόγο για να δούμε αν είναι επαρκείς. Ο πρόεδρος έχει μια πινελιά παραπάνω. Είναι σημαντικό να καταθέσει και ο ίδιος τις προτάσεις του».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί