Εκδήλωση για τη Βία κατά των Γυναικών από την παράταξη “Ηράκλειο Για Σένα”

Η Δημοτική Παράταξη “ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ” διοργανώνει εκδήλωση το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023 στις 11:00 πμ στο Πολύκεντρο του Δήμου Ηρακλείου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών

Η επικεφαλής, Μαρία Καναβάκη, σε δήλωσή της αναφέρει 

“Η βία και η κακοποίηση αποτελούν δυστυχώς στις μέρες μας θλιβερή πραγματικότητα που μάλιστα παίρνει ανησυχητικές και επικίνδυνες διαστάσεις.

Η κοινωνία επιβάλλεται να σπάσει το φράγμα του φόβου και της σιωπής, και είναι ευθύνη όλων μας να μην κλείνουμε τα μάτια και να στεκόμαστε στο πλευρό των θυμάτων της κακοποίησης.

Το ζητούμενο είναι τα θύματα βίας να μιλήσουν, να καταγγείλουν και να προστατευτούν. Τα θύματα να γνωρίζουν και να νιώθουν ότι δεν είναι μόνα. Υπάρχουν Αρχές και Δομές να απευθυνθούν.

Για τη βία πρέπει να αισθάνεται ντροπή αυτός που την ασκεί όχι εκείνος που τη βιώνει. Καμία γυναίκα, κανένα παιδί, κανένας άνθρωπος να μην ανέχεται καμίας μορφής βίαιη συμπεριφορά. Και κανείς να μη σιωπά.

Με στόχο την ευαισθητοποίηση όλων μας για το σοβαρό ζήτημα της έμφυλης βίας, οι γυναίκες-μέλη του ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ, τις οποίες και ευχαριστώ, σχεδίασαν και θα παρουσιάσουν τη συγκεκριμένη δράση».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί