Χρηματοδοτική στήριξη των Περιφερειών και ενίσχυση της τοπικής ανάπτυξης ζήτησε ο Περιφερειάρχης Κρήτης στο συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών

Την χρηματοδοτική στήριξη των Περιφερειών και την πλήρη αξιοποίηση των πόρων κάθε διαθέσιμου χρηματοδοτικού προγράμματος, ζήτησε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στην παρέμβασή του στο 9ο Τακτικό Συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας που έγινε στα Ιωάννινα, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκου Παπαθανάση και του Γ.Γ. Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρη Σκάλκου.

Ο Σταύρος Αρναουτάκης υπογράμμισε την ανάγκη χρηματοδότησης έργων για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης καθώς και σημαντικών αναπτυξιακών έργων και δράσεων που έχουν οι Περιφέρειες τόσο μέσα από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2021 -2025, όσο και από το Ταμείο Ανάκαμψης, όπου υπάρχουν εγκεκριμένα έργα που πρέπει να προχωρήσουν απρόσκοπτα, όπως η οδική ασφάλεια της Περιφέρειας Κρήτης.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης τόνισε πως οι Περιφέρειες λόγω της πανδημίας διέθεσαν σημαντικό μέρος των πόρων τους για την δημόσια υγεία και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Παράλληλα, υπενθύμισε πως από την προηγούμενη δεκαετία, έχουν υποστεί τεράστια μείωση εσόδων από το Πρόγραμμα των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων και τόνισε πως αποτελεί πλέον αναγκαιότητα να στηριχθούν από το κράτος για να υλοποιήσουν σημαντικά έργα.

Ο Σταύρος Αρναουτάκης σημείωσε πως οι ανατιμήσεις που έχουν προκύψει στην αγορά από το ενεργειακό κόστος έχουν επηρεάσει και το τελικό κόστος των εκτελούμενων έργων στις Περιφέρειες. Ακόμα, ζήτησε να υπάρξουν επιπλέον χρηματοδοτήσεις στον αναπτυξιακό νόμο για την ενίσχυση των επιχειρήσεων του τουρισμού και του πρωτογενή τομέα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί