Καταγγελία: «Βόλεψε» τον κουμπάρο του στο Υπουργείο Εργασίας ο Γεωργιάδης

Πιστός στην παράδοση των πελατειακών σχέσεων και του βολέματος ημετέρων φαίνεται να παραμένει ο Άδωνης Γεωργιάδης.

Σύμφωνα με πληροφορία που έφεραν στη δημοσιότητα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Εργασίας «βόλεψε» αυτή τη φορά τον κουμπάρο του, Γιώργο Κατοπόδη, ο οποίος έχει διατελέσει πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής Ελέγχου Δημοσίων Συμβάσεων.

Η αναπληρώτρια τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ραλλία Χρηστίδου και ο επικεφαλής του ΕΠΕΚΕ Παύλος Πολάκης καταγγέλλουν συγκεκριμένα ότι ο κ. Κατοπόδης ανέλαβε με απευθείας ανάθεση να προσφέρει δικηγορικές υπηρεσίες στο υπουργείο Εργασίας έως τις 15 Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους με αντάλλαγμα έναν άκρως «γενναιόδωρο» μισθό, ύψους 7.000 ευρώ.

Σε ανάρτησή της στο Facebook, η Ραλλία Χρηστίδου υπενθυμίζει το σάλο που είχε προκληθεί το 2021, στη διάρκεια της πανδημίας, όταν ο Άδωνης Γεωργιάδης είχε βαφτίσει το παιδί του Γιώργου Κατοπόδη. Υπενθυμίζει επίσης ότι ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας είχε παρέμβει για το ζήτημα, τονίζοντας ότι δεν είναι θεμιτό να γίνονται κουμπαριές μεταξύ υπουργών και προέδρων ανεξάρτητων αρχών.

«Σύμφωνα με τα στοιχεία στη Διαύγεια όλα έγιναν με το γράμμα του νόμου. Απλά ρωτάμε, κε Υπουργέ ζητήσατε και από άλλα δικηγορικά γραφεία να υποβάλλουν προσφορά ή μόνο από την δικηγορική εταιρεία “ΚΑΤΑΠΟΔΗΣ – ΜΠΑΚΟΥΛΑ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ”;» διερωτάται η αναπληρώτρια τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην ανάρτησή της.

«Τώρα, κατά διαβολική σύμπτωση, με απευθείας ανάθεση που υπογράφηκε σήμερα ο “κουμπάρος” θα προσφέρει τις δικηγορικές του υπηρεσίες έως τις 15/12/2023 αντί τιμήματος 7.000€ πλέον ΦΠΑ!» αναφέρει.

Την ανάρτηση της Ραλλίας Χρηστίδου ακολούθησε η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη:

«Ο γνωστός “αδιευκρίνιστος λαδέμπορας” Άδωνης Γεωργιάδης “λαδώνει” τον κουμπάρο Κατοπόδη με απευθείας ανάθεση για δικηγορικές υπηρεσίες!! Αυτόν ντε που είχε κάνει την κουμπαριά επι πανδημίας! Αυτόν ντε που ήταν Πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής Ελέγχου Δημοσίων Συμβάσεων!».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί