Στ. Κασσελάκης: «Αναπάντητο ακόμα το αίτημα για “Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία”»

Στεφάνι στο μνημείο του Σπύρου Μουστακλή, στο χώρο των πρώην κρατητηρίων του ΕΑΤ ΕΣΑ στο Πάρκο Ελευθερίας, κατέθεσε ο Στέφανος Κασσελάκης, συνοδευόμενος από μέλη του ΣΦΕΑ και αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, ενώ στη συνέχεια περιηγήθηκε στον ιστορικό χώρο:

Στιγμιότυπα από την επίσκεψη στα κρατητήρια και την κατάθεση στεφάνου

Το ρεπορτάζ του OpenTV

«Το Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία είναι ακόμη αναπάντητο»

«Αισθάνομαι ειλικρινά ευθύνη απέναντι στον κόσμο να μπορέσουμε ως κυβέρνηση σύντομα να δώσουμε λύσεις και απαντήσεις στις διεκδικήσεις των εποχών που δυστυχώς είναι διαχρονικές» δήλωσε ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Είναι μία πολύ συγκινητική μέρα, μία πολύ συγκινητική επίσκεψη. Όπως γνωρίζετε, έχω γεννηθεί 15 χρόνια μετά το Πολυτεχνείο, έχω ζήσει 20 χρόνια στο εξωτερικό, αλλά επιτρέψτε μου να σας πω το τι αισθάνομαι, τι σκέφτομαι από την δική μου οπτική γωνία» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και συμπλήρωσε:

«Η διεκδίκηση της εποχής, Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία, θεωρώ ότι ακόμα υπάρχει στη δικιά της έκφανση, αλλά ακόμα υπάρχει έντονα στην κοινωνία μας και αναπάντητη. Κομμάτι της ελευθερίας, βλέπετε την πίεση που δέχονται οι ανεξάρτητες αρχές, η πίεση που γίνεται στους θεσμούς εκ μέρους της κυβέρνησης.

Προφανώς αυτό δεν συμβαδίζει με ένα κράτος ουσιαστικής ελευθερίας για την Ελληνίδα και τον Έλληνα. Στο κομμάτι της παιδείας βλέπουμε μία τροχιά παιδείας 2-3 ταχυτήτων κάτι που δεν πρέπει να επιτρέψουμε. Πρέπει να ενισχύσουμε την δημόσια παιδεία αντί να την ιδιωτικοποιούμε» υπογράμμισε ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Για το ψωμί ο Έλληνας γνωρίζει την πραγματικότητά του, γνωρίζω το αίσθημα της εξάρτησης από το κάθε pass που δίνει η κυβέρνηση αντί της ελευθερίας να μπορεί να ζήσει μετά τις 20 του κάθε μήνα. Αυτή είναι η διεκδίκηση της εποχής τότε, η διεκδίκηση της εποχής σήμερα. Ως πρόεδρος μίας ιστορικής αριστερής παράταξης, αισθάνομαι ειλικρινά ευθύνη απέναντι στον κόσμο να μπορέσουμε ως κυβέρνηση σύντομα να δώσουμε λύσεις και απαντήσεις στις διεκδικήσεις των εποχών που δυστυχώς είναι διαχρονικές. Κάποια στιγμή πρέπει να λυθούν για το καλό της πατρίδας μας και όλων των Ελλήνων» κατέληξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το παρών έδωσαν βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, ανάμεσά τους η Ρ. Σβίγκου, η Δώρα Αυγέρη, η Αθ. Λινού, οι Γ. Ματζουράνης,  Ν. Παππάς, Γ. Τσίπρας, Γ. Μπουρνούς, Ν. Σκορίνης κ.ά.

Ο Στέφανος Κασσελάκης
Ο Στέφανος Κασσελάκης
Ο Στέφανος Κασσελάκης
Ο Στέφανος Κασσελάκης
Ο Στέφανος Κασσελάκης
Γιάννης Μπουρνούς και Ράνια Σβίγκου
Ο Γιώργος Τσίπρας
Ο Νίκος Παππάς
Γιάννης Μαντζουράνης και Στέλιος Παππάς

(φωτ. EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

left.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί