Κρήτη: Συναγερμός για πυρκαγιά από διαρροή αερίου σε σπίτι

Την κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιεράπετρας προκάλεσε μια πυρκαγιά σε κατοικία στην περιοχή της Γρα Λυγιάς μετά από διαρροή αερίου από φιάλη.

Στο σπίτι βρέθηκαν άμεσα δύο οχήματα με τέσσερις υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και όπως λέει στο Ράδιο Λασίθι ο υποδιοικητής υπηρεσίας Ιεράπετρας, κ. Άρχαυλης πρόλαβαν την επέκταση της πυρκαγιάς πριν προκαλέσει πολύ σοβαρές ζημιές στο σπίτι και πριν εκραγεί η φιάλη αερίου.

Ο κ. Άρχαυλης ανέφερε πως η πυρκαγιά πιθανότατα οφείλεται σε αμέλεια του κατοίκου, μεγάλης ηλικίας, ο οποίος μόλις είχε αλλάξει τη φιάλη και προσπάθησε να ελέγξει αν υπάρχει διαρροή με αναπτήρα. Μια συνήθεια που έχουν αρκετοί όπως λέει ο υποδιοικητής είναι όμως πάρα πολύ επικίνδυνη όπως φάνηκε και στη συγκεκριμένη περίπτωση. Ο ίδιος ανέφερε πως αν δεν υπάρχει τρόπος να γίνει η αλλαγή της φιάλης από ένα τεχνικό οι πιθανές διαρροές θα πρέπει να ελέγχονται με τη χρήση σαπουνάδας και όχι με χρήση φλόγας ακόμα κι αν κάποιος θεωρεί πως έχει εμπειρία.

Παράλληλα ο κ. Άρχαυλης με αφορμή τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου τόνισε πως η προσοχή όλων είναι επιβεβλημένη όταν επιχειρούν να κάψουν τα φυτικά τους υπολείμματα. Τα μέτρα ασφαλείας σε κάθε καύση είναι υποχρεωτικά, ενώ ήδη χθες Πέμπτη η Πυροσβεστική Υπηρεσία επιχείρησε σε περιστατικό καύσης όπου ξέφυγαν οι φλόγες.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί