Αναβαθμίσεις σχολείων εισηγείται η διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου

Ανακοίνωση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου:

Εισήγηση του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, κ. Μανώλη Μπελαδάκη για τις μεταβολές των Σχολικών Μονάδων Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Ηρακλείου

Μετά από ερωτήματα που έχουν τεθεί στην Δ/νση Α/θμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου σχετικά με την πρότασή της για τις υπηρεσιακές μεταβολές των σχολείων, ο διευθυντής Α/θμιας Εκπαίδευσης κ. Μανώλης Μπελαδάκης ενημερώνει ότι λαμβάνοντας υπόψη το μαθητικό δυναμικό των σχολείων, τις ιδιαίτερες συνθήκες κάθε περιοχής, την εξέλιξη των σχολικών μονάδων και τα περιθώρια αναβάθμισης τους εισηγήθηκε: 

  • Ίδρυση ενός Νηπιαγωγείου 
  • Ίδρυση ενός Νηπιαγωγείου Ειδικής Αγωγής
  • Προαγωγές 13 Δημοτικών Σχολείων
  • Προαγωγές 6 Νηπιαγωγείων
  • Προαγωγές 2 Ειδικών Δημοτικών Σχολείων
  • Συγχωνεύσεις ολιγοθέσιων Νηπιαγωγείων σε Πολυδύναμα

Η συγκεκριμένη εισήγηση έχει ως στόχο την καλύτερη λειτουργεία των Σχολικών Μονάδων, την βελτίωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης και ως αποτέλεσμα την αύξηση οργανικών και λειτουργικών θέσεων. Επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα αναβάθμισης των προϊσταμένων ολιγοθέσιων Νηπιαγωγείων σε διευθύντριες πολυδύναμων σχολείων. 

Γίνεται σαφές πως με βάση την εισήγηση αυτή καμία οργανική θέση δεν καταργείται, αντιθέτως, δημιουργούνται νέες με αποτέλεσμα να αναβαθμίζεται ακόμη περισσότερο η παρεχόμενη Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση του Ν. Ηρακλείου. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί