«Αν αυτό λέγεται ποιότητα ζωής τότε σας ευχαριστούμε για την προσφορά σας»

“Ευελπιστούμε η νέα δημοτική αρχή να μην επιτρέπει τέτοια φαινόμενα”

Την κατάσταση με τα σκουπίδια καταγγέλλει κάτοικος της περιοχής του Καρτερού με μήνυμά του προς τον αντιδήμαρχο καθαριότητας μέσω του Candiadoc, στέλοντάς μας φωτογραφίες από το σημείο.

Όπως γράφει αναλυτικά:

Αντιδήμαρχε Καθαριότητας κυριε Βαρδαβα

περιοχή Καρτερού οδός Σεκερη

αυτές οι φωτό χαρακτηρίζουν την περιοχή μας..οϋτε καν μπολτόζα και φορτηγό να τα μαζέψει πάνω από τρεις εβδομαδες—-αν αυτό λέγεται ποιότητα ζωής τότε σας ευχαριστούμε για την προσφορά σας και ευελπιστούμε η νέα δημοτική αρχή να μην επιτρέπει τέτοια φαινόμενα

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “«Αν αυτό λέγεται ποιότητα ζωής τότε σας ευχαριστούμε για την προσφορά σας»”

  1. Δημότης Ηρακλείου

    Δύο διαφορετικά σκηνικά με δύο εκλεγμένους πλέον δημοτικούς συμβούλους μετά τις πρόσφατες εκλογές. Και οι δύο θα βρίσκονται στο Δημοτικό Συμβούλιο ως μέλη της πλειοψηφίας. Στην προηγούμενη θητεία τους ο ένας ήταν κορυφαίο στέλεχος δημοτικής επιχείρησης και ο άλλος ήταν δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης. Το θέμα συζήτησης είναι τα σκουπίδια. Οι δυσώδεις κάδοι είναι συνεχώς ξέχειλοι, τριγύρω υπάρχουν σκισμένες σακούλες, τα σκουπίδια κάθε είδους στολίζουν δεξιά και αριστερά τους δρόμους, τα χόρτα και τα δέντρα όταν φυσά. Μπροστά από κάθε ομάδα κάδων, στη μέση του δρόμου υπάρχουν σπασμένα γυαλιά. Η κατάσταση είναι ανυπόφορη. Βρωμιά και κίνδυνος. Τα κατοικίδια περνούν και τραυματίζονται από τα γυαλιά το ίδιο και οι ρόδες των ποδηλάτων. Οι πεζοί περνούν και κρατούν τη μύτη τους ενώ για να ανοίξουν ένα κάδο πρέπει να φορούν γάντι.
    Μπροστά λοιπόν σε αυτή την κατάσταση τι απαντούν οι δύο ελπίδες αυτής της πόλης; Ο πρώτος λέει “έτσι που πάμε θα τα δώσουμε σε ιδιώτη να ξεμπερδεύουμε” Ο δεύτερος λέει “έχεις υπόψη σου πόσο μεγάλο είναι το Ηράκλειο; δεν προλαβαίνουν οι υπηρεσίες”
    Δύο απαντήσεις που ήχησαν σαν δυνατά χαστούκια. Τι να τους απαντήσω και να το καταλάβουν; Σκέφτηκα το δημοσίευμα ενός τοπικού μέσου που, μετά τις εκλογές, αντί να παίρνει συνεντεύξεις-δεσμεύσεις των εκλεγμένων, μας ενημέρωσε για τις αποζημιώσεις τους από την συμμετοχή τους στις διάφορες θέσεις…. Τα λεφτά ενδιαφέρουν τους περισσότερους και κάποιους λίγους τους νοιάζει η αναγνώριση, κανείς όμως δεν βρίσκεται εκεί για τον γείτονα.
    Το Ηράκλειο είναι μεγάλο και πολλοί είναι άγνωστοι μεταξύ τους. Το Ηράκλειο κατάφερε να είναι ένα κακέκτυπο της Αθήνας. Το Ηράκλειο έχει ένα πολυπληθές σώμα διοίκησης που κοστίζει πολλά χρήματα στον δημότη. Είναι πικρή αλήθεια ότι ένας ιδιώτης θα φροντίσει το αντικείμενο εργασίας του πολύ καλύτερα από ότι το σημερινό μοντέλο δημοτικής αρχής. Δυστυχώς το “πουλημένο μας λιμάνι” είναι μια απόδειξη αυτού: Πεντακάθαρο, καλοφωτισμένο και ασφαλές. Δυστυχώς λέω πάλι γιατί αν το συγκρίνουμε με την προηγούμενη κατάσταση ή αν το συγκρίνουμε με την κατάσταση που επικρατεί στον παραλιακό δρόμο κλαίμε που είμαστε άξιοι της μοίρας μας να χάνουμε την διαχείριση των υποδομών που τόσα χρόνια αγωνιστήκαμε για να χτίσουμε.
    Αν λοιπόν υπάρχουν σκέψεις στην δημοτική αρχή -παλιά ή νέα- να δοθεί η διαχείριση των σκουπιδιών σε ιδιώτη, θα πρέπει να συζητηθεί και το θέμα των αποζημιώσεων των δημοτικών αρχόντων. Να πληρώνεται ο ιδιώτης απευθείας από τους πολίτες χωρίς να χρειάζεται μεσάζοντες τους κάθε λογής αντιδημάρχους, προέδρους, αντιπροέδρους, επιτροπές και υπηρεσίες καθαριότητας. Γιατί υποψιάζομαι ότι σύντομα θα ευλογήσουν τα γένια τους για να τα έχουμε και τα δύο, και θέσεις και ιδιώτες. Με τις υγείες μας.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί