Παγκόσμια Ημέρα Ομφαλικού Αίματος: Στα χρώματα της ΔηΤΟΒ Κρήτης όλη η Κρήτη και το Ν.Αιγαίο


Φωταγώγηση της Περιφέρειας Κρήτης

Δυνατό μήνυμα για την δωρεά του ομφαλικού αίματος και της αξιοποίησης του πολύτιμου για την ζωή αγαθού για καινοτόμες θεραπείες – αναγεννητικής ιατρικής και αιματολογικών, κυτταρικών ή εκφυλιστικών θεραπειών – έδωσαν απο άκρη σε άκρη εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κρήτης και του Ν.Αιγαίου μαζί με τη ΔηΤΟΒ Κρήτης.

Στο πλαίσιο αυτό φωτίστηκαν στα χρώματα της Δημόσιας Τράπεζας Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων (ΔηΤΟΒ) Κρήτης, τα κτίρια της Περιφέρειας Κρήτης – συμπεριλαμβανομένων και των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων της Κρήτης – καθώς και της Περιφέρειας Ν.Αιγαίου στο νησί της Ρόδου, για την Εβδομάδα Ενημέρωσης για τα Βλαστοκύτταρα που πραγματοποιείται 13 εως 17 Νοεμβρίου, από τη Δημόσια Τράπεζα Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων Κρήτης (ΔηΤΟΒ Κρήτης) της Αιματολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ – για έβδομη συνεχή χρονιά – με συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Κρήτης, υπο την αιγίδα της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Κρήτης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ομφαλικού Αίματος.


Η κοινή δράση φωταγώγησης που πραγματοποιείται από τις τέσσερις Περιφερειακές Ενοτήτες της Κρήτης και της Περιφέρειας Ν.Αιγαίουγια δεύτερη συνεχή χρονιά – έχει σκοπό την διάδοση του μηνύματος της χρησιμότητας του Ομφαλικού Αίματος για την θεραπεία ασθενών με αιματολογικά νοσήματα και την αξία της εθελοντικής προσφοράς του προς τους συνανθρώπους μας.  

Στην Περιφέρεια Ν.Αιγαίου, η φωταγώγηση έγινε παρουσία του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου και της Αντιπεριφερειάρχη Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Νοτίου Αιγαίου, Χαρούλα Γιασιράνη.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που το έργο της ΔηΤΟΒ Κρήτης αναγνωρίζεται πέρα απο τα στενά γεωγραφικά πλαίσια της Κρήτης και υπογραμμίζουμε τη διαχρονική μας έμπρακτη στήριξη και ενίσχυση των δημοσίων δομών υγείας που επιδεικνύουν συνεχή εξέλιξη και κοινωνική προσφορά, θέτοντας τον άνθρωπο και τον ασθενή στο επίκεντρο της ιατρικής έρευνας και κλινικής πράξης. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που για δεύτερη χρονιά όλες οι Περιφερειακές Ενότητες της Κρήτης και η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου συμμετέχουν ενεργά για την Παγκόσμια Ημέρα Ομφαλικού Αίματος, στην κοινή μας δέσμευση και προσπάθεια για τη διάδοση του μηνύματος της δωρεάς του ομφαλικού αίματος και της χρησιμότητας του».

Ο Περιφερειάρχης Ν.Αιγαίου, κ. Γιώργος Χατζημάρκος, δήλωσε: «Η Δημόσια Υγεία αποτελεί για εμάς προτεραιότητα που υπηρετούμε με επιμονή και αφοσίωση. Το έργο της ΔηΤΟΒ Κρήτης είναι ιδιαίτερα σημαντικό και για τους νησιώτες του Ν.Αιγαίου και γι’ αυτό και εμείς ως Περιφέρεια Ν.Αιγαίου το αγκαλιάζουμε απο κοινού με την Περιφέρεια Κρήτης, ώστε μέσα απο τις δημόσιες δομές υγείας να διευκολύνεται αποτελεσματικά η πρόσβαση σε θεραπείες για τους πολίτες αλλα και η δωρεά του ομφαλικού αίματος στις Δημόσιες Τράπεζες της χώρας μας».

Η Καθηγήτρια Αιματολογίας και Διευθύντρια της Αιματολογικής Κλινικής ΠΑΓΝΗ και της ΔηΤΟΒ Κρήτης, κ. Ελένη Παπαδάκη, ανέφερε: «Η Παγκόσμια αυτή ημέρα μας δραστηριοποιεί όλους πιο ενεργά ώστε ν’ αναδείξουμε την χρησιμότητα του ομφαλικού αίματος αλλα και τον ρόλο των Δημοσίων Τραπεζών μέσα στο δημόσιο σύστημα υγείας, με στοχευμένα θεραπευτικά πρωτόκολλα και ισότιμη πρόσβαση. Στόχος μας μέσα απο συνεργατικές δράσεις να εμπλουτίζουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες μας. Ευχαριστούμε όλους τους συνεργάτες μας που και φέτος μας τιμούν συμμετέχοντας στις δράσεις της Εβδομάδας Ενημέρωσης και στηρίζουν το έργο μας». 

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Διασύνδεσης της Περιφέρειας με Εθελοντικές Οργανώσεις, Γεωργία Μηλάκη, ο Διοικητής της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), Νεκτάριος Παπαβασιλείου, ενώ παρόντες απο τη ΔηΤΟΒ Κρήτης ήταν η Καθηγήτρια Αιματολογίας και Διευθύντρια της Αιματολογικής Κλινικής ΠαΓΝΗ και της ΔηΤΟΒ Κρήτης, Καθηγήτρια Ελένη Παπαδάκη, και μέλη του επιστημονικού προσωπικού της ΔηΤΟΒ Δρ. Ιωάννα Γόντικα, Δρ. Ειρήνη Φραγκιαδάκη και Δρ. Αριστέα Μπάτσαλη και η Στεφανία Μαρκάκη της Αιματολογικής Κλινικής ΠΑΓΝΗ.

Στις δράσεις της Εβδομάδας Ενημέρωσης συμμετέχουν ο Δήμος Χανίων, η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, η Δημόσια Τράπεζα Ομφαλιοπλακουντικού Αίματος (ΟπΑ) της Αιματολογικής Κλινικής του Γ.Ν.Γ. Παπανικολάου, τo Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου, ο Σύλλογος Εθελοντικής Προσφοράς και Στήριξης Χανίων ‘Ορίζοντας’, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν.Χανίων Αγ. Ιωάννης , και ο Σύλλογος Φίλων Αιματολογικής Κλινικής Ηρακλείου ‘Αναγέννηση’ και με την υποστήριξη του Συλλόγου ‘Υποστηρικτές Μητρικού Θηλασμού Χανίων’

Αναλυτικά για το πρόγραμμα δράσεων της Εβδομάδας Ενημέρωσης δείτε εδώ.  

Οι δράσεις της Εβδομάδας Ενημέρωσης αποτελούν μέρος του δικτύου εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται σε παγκόσμιο επίπεδο για την Παγκόσμια Ημέρα Ομφαλικού Αίματος.


Για επικοινωνία με τη ΔηΤΟΒ Κρήτης: info@cordbloodbankcrete.gr , Tηλ. 2810-394726, 6930847253
Επικοινωνία για ΜΜΕ και δημοσιογράφους: press@cordbloodbankcrete.gr

  #WCBD23 #WorldCordBloodDay  #ΔωριζωΟμφαλικοΑιμα #DonateCordBlood
#ΔηΤΟΒΚρητης   #Περιφερεια_Κρητης   #creteregion   #RegionOfSouthAegean
#ΟμφαλικοΑιμα  #Βλαστοκυτταρα 
#itsnotasecretanymore  #JohnAtHisBest #JohnwonTHErace  #OlinaforCBBC
Ακολουθήστε τη ΔηΤΟΒ Κρήτης  Facebook @cordbloodbankcrete.gr   Χ (twitter) @PublicCBBC
YouTube
Cord Blood Bank Crete

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί