Τι είναι τα «Κόκκινα Ξωτικά» που εμφανίστηκαν στον ουρανό του Αιγαίου

Αντιμέτωποι με ένα εντυπωσιακό φαινόμενο βρέθηκαν αρκετοί κάτοικοι πολλών περιοχών του Αιγαίου, καθώς παρατηρήθηκαν στον ουρανό τα λεγόμενα «κόκκινα ξωτικά» εν μέσω της κακοκαιρίας που είχε πλήξει την περιοχή.

Πιο συγκεκριμένα το συγκεκριμένο φαινόμενο έχει εξήγηση και αυτή την έδωσε ο Σάκης Αρναούτογλου, ο οποίος με μια του ανάρτηση στα social εξήγησε ότι μιλάμε για μεγάλες ηλεκτρικές εκκενώσεις που λαμβάνουν χώρα σε μεγάλο υψόμετρο. Μάλιστα ανέφερε ότι κάτι τέτοιο έχει φωτογραφηθεί χιλιάδες φορές με την πρώτη να είναι στη Μινεσότα των ΗΠΑ.

Πιο αναλυτικά ανέφερε: «Η διάρκειά τους είναι μεγαλύτερη από αυτή της αστραπής που διαρκεί μόλις μερικά χιλιοστά του δευτερολέπτου και έχουν το 1/10 της ταχύτητας του φωτός.

Για να καταγραφούν τα κόκκινα ξωτικά πρέπει να υπάρχουν πολύ συγκεκριμένες συνθήκες.

Πρέπει να μπορούμε να δούμε καθαρά μία καταιγίδα σε απόσταση 150-500 χιλιόμετρα, με κεραυνούς θετικού φορτίου μεταξύ εδάφους και σύννεφων. Ο ουρανός πρέπει να είναι σκοτεινός χωρίς φωτορύπανση και ο εξοπλισμός να είναι ευαίσθητος στον κόκκινο φωτισμό».

Η διάρκειά τους είναι μεγαλύτερη από αυτή της αστραπής που διαρκεί μόλις μερικά χιλιοστά του δευτερολέπτου και έχουν το 1/10 της ταχύτητας του φωτός.

Για να καταγραφούν τα κόκκινα ξωτικά πρέπει να υπάρχουν πολύ συγκεκριμένες συνθήκες.

Πρέπει να μπορούμε να δούμε καθαρά μία καταιγίδα σε απόσταση 150-500 χιλιόμετρα, με κεραυνούς θετικού φορτίου μεταξύ εδάφους και σύννεφων. Ο ουρανός πρέπει να είναι σκοτεινός χωρίς φωτορύπανση και ο εξοπλισμός να είναι ευαίσθητος στον κόκκινο φωτισμό

Δείτε το συγκεκριμένο φαινόμενο στη χώρα μας που είχε συμβεί ξανά το 2021:

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί