Εθελοντική αιμοδοσία στις Αρχάνες την Κυριακή 19 Νοεμβρίου

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19/11/2023 στην αίθουσα ΚΑΠΗ Αρχανών και ώρες 10:00-13:30.

Την αιμοδοσία διοργανώνει ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης» με τη στήριξη του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων, του ΟΚΑΠ και του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι και τη συμμετοχή του Φίλιου Ζευς σε συνεργασία με την κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου.  

Οδηγίες για τους αιμοδότες  

–Όσοι αιμοδότες επιθυμούν μπορούν να παρακολουθήσουν webinar ενημέρωσης προς επίλυση αποριών (Παρασκευή 17/11/23 και ώρα 20:00, αφού δηλώσουν συμμετοχή στο aimatocritis@hotmail.com). 

-Αίμα μπορούν να δώσουν όλοι οι υγιείς άνδρες και γυναίκες από 18-65 ετών που αισθάνονται καλά την ημέρα της αιμοδοσίας. 

-Πρέπει να είναι ξεκούραστοι και να έχουν πάρει ελαφρύ πρωινό. 

-Μαζί τους πρέπει να έχουν την αιμοδοτική τους κάρτα ή το ΑΜΚΑ και ένα έγγραφο ταυτοποίησης λ.χ την αστυνομική τους ταυτότητα.   

-Οι αιμοδότες έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τις μονάδες που έχουν προσφέρει σε περίπτωση μελλοντικής ανάγκης σε αίμα, δικής τους ή οικείων τους προσώπων. Σημαντικό είναι ότι ο «Αιματοκρήτης» και οι συνεργαζόμενοι φορείς δε διαθέτουν τράπεζα αίματος, ούτε διαχειρίζονται το αίμα που συλλέγεται.  

Ενημερωτικά περίπτερα

Επίσης, στο χώρο της αιμοδοσίας μπορεί να γίνει ενημέρωση από τους εθελοντές του Αιματοκρήτη, δειγματοληψία σιέλου για εγγραφή δωρεά μυελού οστών σε συενργασία με το Οραμα Ελπίδας, ενημερώσεις εγκύων για δωρεά ομφαλικού αίματος σε συνεργασία με τη ΔΗΤΟΒ Κρήτης καθώς και ενημέρωση δωρεά οργάνων. 

Για πληροφορίες: 2810 239773 6978247010 ή στα social media: facebook/aimatocritis

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί