Έτοιμοι για κινητοποιήσεις οι κτηνοτρόφοι της Κρήτης μετά το φιάσκο της κυβέρνησης Μητσοτάκη με τις επιδοτήσεις

Φωτο αρχείου- ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

«Βράζουν» οι κτηνοτρόφοι για όσα κάνει και όσα δεν κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, καθώς σε συνθήκες ακραίας ακρίβειας ταυτόχρονα δεν έχουν στηριχθεί ουσιαστικά και πέφτουν θύματα των κερδοσκόπων και των μεσαζόντων, οι οποίοι πληρώνουν ψίχουλα και χρεώνουν πολλαπλάσια, εκτινάσσοντας τις τιμές που πρέπει να πληρώσει ο καταναλωτής.

Ενδεικτική είναι η κατάσταση στην Κρήτη, όπου οι κτηνοτροφικοί σύλλογοι του νησιού είχαν χτες Τετάρτη ευρεία σύσκεψη στο Πέραμα Ρεθύμνου, προκειμένου να υπάρξει οργανωμένη απάντηση στη μείωση των επιδοτήσεων και να σταματήσει το «μπαλάκι» των ευθυνών μεταξύ του ΟΠΕΚΕΠΕ και της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Οι κτηνοτρόφοι προετοιμάζονται τόσο για κινητοποιήσεις όσο και για άλλους δυναμικούς τρόπους αντίδρασης, τόσο στην Κρήτη όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα, ακόμη και στην ίδια την Αθήνα.

Οι δύο προτάσεις που συζητήθηκαν είναι:

  • άνοδος και «απόβαση» των κτηνοτρόφων της Κρήτης στην Αθήνα στο πλαίσιο οργανωμένης αντίδρασης σε συνεργασία με τους κτηνοτρόφους της υπόλοιπης Ελλάδας
  • κινητοποιήσεις στα περιφερειακά τμήματα του ΟΠΕΚΕΠΕ

Η απόφαση των κτηνοτρόφων αναμένεται να ληφθεί μέχρι την Κυριακή, 5 Νοεμβρίου.

Σημειώνεται ότι σε κάθε περίπτωση αποφασίστηκε να σταλεί εξώδικο στη Διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ, απαιτώντας λεπτομερή πληροφόρηση για τον τρόπο καταβολής των επιδοτήσεων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί