Πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά»: Παράλληλες δράσεις σε όλη την Κρήτη

Στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος «Φώφη Γεννηματά», του μήνα ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού και της σχετικής εγκυκλίου του Υπουργείου Υγείας, ολοκληρώθηκαν χθες 31.10.2023 οι παράλληλες δράσεις ενημέρωσης σε κάθε γωνιά της Κρήτης, που διοργανώθηκαν από την 7η Υ.ΠΕ Κρήτης.

Επαγγελματίες υγείας των μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας και των νοσοκομείων της Κρήτης ενημέρωναν τον πληθυσμό, που επισκεπτόταν κατά τις πρωινές ώρες τις δομές υγείας της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης, σε θέματα πρόληψης και το Εθνικό πρόγραμμα Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Μαστού, απαντώντας σε ερωτήσεις και παρέχοντας έντυπο σχετικό υλικό. 

Ταυτόχρονα, στελέχη της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας βρισκόταν στην Πλ. Ελευθερίας στο κέντρο του Ηρακλείου, για τον ίδιο σκοπό, μεταφέροντας το μήνυμα ότι ο καρκίνος του μαστού μπορεί να αποτελεί μία από τις συχνότερες μορφές καρκίνου που απειλεί τις γυναίκες, αλλά ταυτόχρονα είναι νόσος που μπορεί να θεραπευτεί εφόσον ανιχνευθεί έγκαιρα.

Το Πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά», αντανακλά την προσέγγιση που πλέον έχει υιοθετηθεί στη χάραξη μιας πολιτικής δημόσιας υγείας στην Ελλάδα, η οποία ενσωματώνει τις βέλτιστες πρακτικές για την πρόληψη, σε συνδυασμό με τη μείωση των ανισοτήτων στην υγεία.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες ηλικίας 50 έως 69 ετών που βρίσκονται στη χώρα μας και διαθέτουν ΑΜΚΑ και ενσωματώνει την ψηφιακή τεχνολογία, προκειμένου να διευκολύνει τις γυναίκες να κάνουν τις εξετάσεις εύκολα, άμεσα και δωρεάν.

Οι εξετάσεις που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα είναι:

👉εξέταση ψηφιακής μαστογραφίας για όλες τις γυναίκες δικαιούχους

👉κλινική εξέταση σε περίπτωση ευρήματος 

υπερηχογράφημα σε περίπτωση ευρήματος ή ανάγκη περαιτέρω διεύρυνσης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί