Αλαζόνας Μητσοτάκης: «Η ΝΔ πήρε 41%» – Αήθης επίθεση σε Ράμμο και ΑΔΑΕ

Σε άλλο ένα κρεσέντο αλαζονείας επιδόθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή, καθώς στη δευτερολογία του επί της ουσίας αντέτεινε στην αντιπολίτευση ότι το σκάνδαλο των υποκλοπών, η τραγωδία των Τεμπών και η ακρίβεια κρίθηκαν στις πρόσφατες εθνικές εκλογές.

«Τα ίδια λέγατε πριν τις εκλογές και η ΝΔ πήρε 41%, εσείς πήρατε 17% και εσείς πήρατε 12%» είπε προς τους Σωκράτη Φάμελλο και Νίκο Ανδρουλάκη αντίστοιχα, προτρέποντάς τους να αλλάξουν τροπάριο και να διευρύνουν τη γκάμα της κριτικής τους.

Επ΄ αυτού, ο κ. Φάμελλος στη δευτερολογία του στηλίτευσε πως ο κ. Μητσοτάκης «χρησιμοποίησε το 41% για να δικαιολογήσει την παραβίαση του συντάγματος», ξεκαθαρίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ «θα είναι εδώ» για να ασκεί χρέη αντιπολίτευσης.

Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για εμμονή με τις υποκλοπές, αποκαλώντας την ΑΔΑΕ «σουρωτήρι με ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ». Ως προς το ξήλωμα των μελών της Ολομέλειας της ΑΔΑΕ, επανέλαβε ότι είχε λήξει η θητεία τους και κατέληξε λέγοντας πως -σύμφωνα με την Κομισιόν- «η Ελλάδα στα θέματα κράτους δικαίου σημειώνει διαρκή πρόοδο». 

 Χυδαία επίθεση σε Ράμμο

Αήθη επίθεση στον πρόεδρο της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών Χρήστο Ράμμο, εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς από το βήμα της Βουλής παρομοίωσε την ΑΔΑΕ με «σουρωτήρι» και την κατηγόρησε ότι βρίσκεται σε «ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με το ΣΥΡΙΖΑ».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον Σωκράτη Φάμελλο και τον Νίκο Ανδρουλάκη, έφτασε στο σημείο να πει πως «αν είναι τόσο ανεξάρτητη αυτή η Αρχή και αν δεν είναι σουρωτήρι με ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, πού τα ξέρατε επιτέλους όλα αυτά εσείς για να τα γνωρίζετε;»

Πιο συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε χυδαία προσωπική επίθεση προς τον Χρήστο Ράμμο κατηγορώντας τον για προσωπική ατζέντα.

Μάλιστα ο πρωθυπουργός για να δικαιολογήσει το «μακρύ χέρι» του Μαξίμου στην Ανεξάρτητη Αρχή και την αντικατάσταση των μελών της, κρύφτηκε πίσω από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Όπως υποστήριξε επικαλούμενος την ευρωπαϊκή Επιτροπή αόριστα «η Ελλάδα στα θέματα κράτους δικαίου, σημειώνει διαρκή πρόοδο».

«Αυτό λέει η Ευρώπη. Τώρα το τι λέτε εσείς, ο κ. Ράμμος και όποιος άλλος μπορεί να έχει τη δική του ατζέντα, αφορά εσάς και τους συνομιλητές σας» ισχυρίστηκε ο πρωθυπουργός.

Αναλυτικά οι αναφορές του πρωθυπουργού κατά της ΑΔΑΕ κατά την δευτερολογία του

«Η κάλπη δεν ξεπλένει ένα ενδεχόμενο αδίκημα, αυτό είναι δουλειά της Δικαιοσύνης να το ερευνήσει. Αλλά γιατί να παρέμβουμε; Γιατί παρεμβαίνουμε αυτή τη στιγμή στο έργο της Δικαιοσύνης; Εσείς κάνατε μια ολόκληρη ανάλυση. Μας είπατε περίπου ότι ξέρατε -κατάλαβα εγώ- ότι θα ασκηθούν διώξεις, ότι κάτι θα κάνουν οι ανακριτές και γι’ αυτό η υπόθεση πήγε σε ανώτατο.

Εσείς πού τα ξέρετε όλα αυτά; Μας είπατε ότι ξέρατε ότι η ΑΔΑΕ θα βάλει πρόστιμο. Και εσείς πού το ξέρατε αυτό; Πού το ξέρατε; Σας ρωτώ εγώ. Αν είναι τόσο ανεξάρτητη αυτή η Αρχή και αν δεν είναι σουρωτήρι με ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με το ΣΥΡΙΖΑ, πού τα ξέρατε επιτέλους όλα αυτά εσείς για να τα γνωρίζετε; Και εν πάση περιπτώσει, μιας και μιλάμε για την ΑΔΑΕ και για την «ανίερη συμμαχία» που μας κατηγορήσατε ότι αναπτύξαμε με τον κ. Βελόπουλο, κοιτάξτε, μπορείτε να μας κατηγορήσετε για το ανάποδο. Το ανάποδο ισχύει.

Πόσους μήνες είχε λήξει η θητεία των μελών της ΑΔΑΕ; Πόσους μήνες; Εννιά; Δέκα; Έντεκα; Δεν είμαι σίγουρος. Και ακριβώς επειδή δεν θέλαμε να κατηγορηθούμε προεκλογικά ότι τα αλλάζουμε με βάση τον Κανονισμό της Βουλής και αυτό το οποίο ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής. Δηλαδή θέλατε εσείς, είναι σύννομο με το κράτος δικαίου, μέλη των οποίων η θητεία έχει λήξει εδώ και πολλούς μήνες, να παραμένουν στη θέση τους επειδή εσάς σας βολεύει πολιτικά; Και αυτό είναι συμβατό με το κράτος δικαίου, είναι απολύτως φυσιολογικό; Είναι νορμάλ να γίνεται αυτό επειδή σας βολεύει;

Λοιπόν, κοιτάξτε, κ. Ανδρουλάκη, μια και καλή. Επειδή για τα θέματα του κράτους δικαίου έχω κουραστεί να ακούω «την υποχώρηση της Ελλάδος», «η Ελλάδα περίπου μπανανία στα θέματα αυτά».

Είστε προερχόμενος από την Ευρωβουλή και γνωρίζετε πολύ καλά ότι υπάρχει ένας τελικός κριτής, ο οποίος κρίνει την αποτελεσματικότητα και τις επιδόσεις όλων των κρατών-μελών ως προς τα θέματα κράτους δικαίου. Και είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή -τα γνωρίζει καλά και ο Κοινοβουλευτικός μας Εκπρόσωπος, υπήρξε Υπουργός Δικαιοσύνης. Συνεργαστήκαμε σε πολλά θέματα με την Επιτροπή, για τα οποία δεχθήκαμε δικαιολογημένες υποδείξεις.

Η Ελλάδα στα θέματα κράτους δικαίου, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σημειώνει διαρκή πρόοδο. Αυτό λέει η Ευρώπη. Τώρα το τι λέτε εσείς, ο κ. Ράμμος και όποιος άλλος μπορεί να έχει τη δική του ατζέντα, αφορά εσάς και τους συνομιλητές σας. Αυτό λέει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί