Βενιζέλειο: Παραιτήσεων συνέχεια, κυβερνητική αδιαφορία

Δήλωση Χάρη Μαμουλάκη: «Το Βενιζέλειο Νοσοκομείο, όπως και το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ), θύμα των νεοφιλελεύθερων ιδεοληψιών της ΝΔ»

Με αφορμή την παραίτηση ιατρού Χάρη Λυδάκη από τη θέση του Διοικητή του Βενιζελείου Νοσοκομείου – και μάλιστα λίγες μόλις μέρες αφότου του ανατέθηκε η Διοίκηση – αλλά και την παραίτηση του Υποδιοικητής της ΔΥΠΕ Κρήτης Δημήτρη Αγαπίου, ο Τομεάρχης Υποδομών & Μεταφορών Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, δήλωσε:

«Το Βενιζέλειο Νοσοκομείο, όπως και το Εθνικό Σύστημα Υγείας στο σύνολό του, είναι θύμα των νεοφιλελεύθερων ιδεοληψιών της ΝΔ. Αυτή η επιχειρούμενη απαξίωση των κρίσιμων δομών Δημόσιας Υγείας, έχει ως θύματα το σύνολο της κοινωνίας μας. Την πλειονότητα των ανθρώπων που δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν στον ιδιωτικό τομέα για να θεραπευτούν. Αυτή η πολιτική διάλυσης κάθε τι που φέρει τον χαρακτηρισμό «Δημόσιο» δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει αποδεκτή. Πρέπει σύσσωμη η κοινωνία μας, οι φορείς και οι αρχές να αντιδράσουν. Από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε τις πιέσεις, τόσο εντός όσο και εκτός Βουλής, με στόχο την ανατροπή αυτών των σχεδίων του κ. Μητσοτάκη που οδηγούν, μεταξύ άλλων, στον μαρασμό και του ιστορικού Βενιζέλειου Νοσοκομείου.».

Υπενθυμίζεται ότι για τα προβλήματα του Βενιζελείου Νοσοκομείου έχει κατατεθεί και σχετική Ερώτηση από τον Χάρη Μαμουλάκη προς τον Υπουργό Υγείας, χωρίς αποτέλεσμα μέχρι στιγμής.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί