Κ. Αρβανίτης: Επιτέλους δώστε μια απάντηση κ. Μητσοτάκη

Δήλωση του Ευρωβουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΠΣ / The Left, μέλους της Επιτροπής Ελευθεριών, Δικαιοσύνης & Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE), Κώστα Αρβανίτη για τις σημερινές καταγγελίες Ράμμου στη LIBE:

Δείτε: «Η ελληνική δικαιοσύνη δεν έχει διώξει κανέναν για τις υποκλοπές, διώκει 2 μέλη της ΑΔΑΕ που έκαναν το καθήκον τους»: Καταπέλτης ο Ράμμος στο Ευρωκοινοβούλιο

Επιτέλους δώστε μια απάντηση κ. Μητσοτάκη

Η κατρακύλα της εικόνας της χώρας μας στα ευρωπαϊκά φόρα, δεν έχει τέλος.

Ο κ. Ράμμος σήμερα, μιλώντας στην Επιτροπή LIBE, υπήρξε πραγματικός καταπέλτης, κάνοντας ανοιχτά λόγο ακόμη και για παραβίαση του Συντάγματος.

Εξέθεσε πλήρως τις μεθοδεύσεις που περιστοιχίζουν τη σκοτεινή υπόθεση των παρακολουθήσεων, καταγγέλλοντας την πρόσφατη δίωξη της Κατερίνας Παπανικολάου και του Στέφανου Γκρίτζαλη, μελών της ΑΔΑΕ όσο αυτή ερευνούσε την υπόθεση, την ώρα που η κυβέρνηση είχε αλλάξει τη σύνθεση των μελών της αρχής, κατά παράβαση του Συντάγματος σύμφωνα με τον ίδιο αλλά και με διακεκριμένους συνταγματολόγους.

Ο κ. Ράμμος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα πολλαπλά εμπόδια που συνάντησε η Ανεξάρτητη Αρχή:

Κατήγγειλε τις απειλές που δέχτηκε η ΑΔΑΕ από τον πρώην εισαγγελέα του ΑΠ, για “δίωξη με κατηγορίες όπως η κατασκοπεία μέλη της διοίκησης και του προσωπικού της.”

Εξέθεσε την απόφαση του Προέδρου της ελληνικής Βουλής, να αρνηθεί το αίτημα του να καταθέσει στην Επιτροπή Διαφάνειας, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις απειλές που δέχθηκε ο ίδιος προσωπικά από την κυβέρνηση, μετά τη συνάντηση του με τον Αλέξη Τσίπρα.

Σήμερα, για ακόμα μια φορά, η εμμονή της κυβέρνησης να συσκοτίσει την υπόθεση των παρακολουθήσεων, εξέθεσε για άλλη μια φορά τη χώρα μας σε κοινή θέα των εταίρων μας. 

Όσο ασφαλής και να νιώθει ο κ. Μητσοτάκης, εμμένοντας στον ολισθηρό δρόμο της καταπάτησης των αρχών του Κράτους Δικαίου και έχοντας στο πλευρό του φιλικά μέσα και συστήματα, το ζήτημα των παρακολουθήσεων παραμένει ψηλά στην ατζέντα της ΕΕ, και εμείς θεσμικά και τεκμηριωμένα συνεχίσουμε να μαχόμαστε με κάθε τρόπο, προκειμένου να έρθουν όλα στο φως και το σύστημα Μητσοτάκη να συμμορφωθεί.

Αυτός ο αντιθεσμικός κατήφορος, πρέπει επιτέλους να λάβει τέλος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί