«Ζητήματα & εμπειρίες αποκατάστασης κτηρίων μετά τον σεισμό σε Ιταλία και Ελλάδα»: Διημερίδα σε Αρκαλοχώρι και Γαλατά

Το Εργαστήριο Τεκμηρίωσης και Αποκατάστασης Ιστορικών Κτηρίων και Συνόλων του Πολυτεχνείου Κρήτης σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γαλατά Πεδιάδας και με την υποστήριξη της Ιταλικής Πρεσβείας στην Αθήνα και της Ιεράς Μητρόπολης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου, οργανώνουν ΕΚΘΕΣΗ και ΔΙΗΜΕΡΟ ΟΜΙΛΙΩΝ σχετικών με τις εμπειρίες αποκατάστασης σεισμόπληκτων οικισμών σε ΕΛΛΑΔΑ και ΙΤΑΛΙΑ, με τη συμμετοχή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, του Πολυτεχνείου του Τορίνο και του Πανεπιστημίου της Κατάνια στις 28 και 29 Οκτωβρίου 2023 στο Αρκαλοχώρι και στον Γαλατά Δήμου Μινώα Πεδιάδας.

Πρόκειται για μια εκτενή συζήτηση σχετικά με τις προτεραιότητες που οφείλουν να δοθούν στην ευρύτερη περιοχή του Αρκαλοχωρίου μετά τον σεισμό και την πληροφόρηση για μεταφορά καλών πρακτικών από προηγούμενες εμπειρίες στη μετά τον σεισμό περίοδο αναδιοργάνωσης του χώρου.  

Μετά τη λήξη των εργασιών στις 29 Οκτωβρίου 2023, θα ακολουθήσει κέρασμα παραδοσιακών εδεσμάτων.

Σημειώνεται ότι υπάρχει η δυνατότητα μεταφοράς με μισθωμένο λεωφορείο στις 29 Οκτωβρίου 2023 για τη μετάβαση από το Ηράκλειο στον Γαλατά Πεδιάδας και επιστροφή, κατόπιν κράτησης θέσης στο τηλέφωνο επικοινωνίας 6945956125, Λιοντόγλου Δημήτρης. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί