Κρήτη: Του πέρασαν χειροπέδες για όπλο, αρχαία και κροτίδες

Χειροπέδες σε έναν άνδρα πέρασε η αστυνομία το απόγευμα της Δευτέρας, σε περιοχή του Δήμου Ρεθύμνου, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων, βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων και αρχαιοτήτων.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας σε έλεγχο που διενεργήθηκε στον άνδρα και στην συνέχεια στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πιστόλι, 3 κυνηγετικά όπλα, φυσίγγια, 440 κροτίδες και αρχαία νομίσματα.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Συνελήφθη ημεδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων, βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων και αρχαιοτήτων, στο Ρέθυμνο

Κατασχέθηκαν πιστόλι, 3 κυνηγετικά όπλα, φυσίγγια, 440 κροτίδες και αρχαία νομίσματα    

Συνελήφθη, χθες (23.10.2023) το απόγευμα σε περιοχή του Δήμου Ρεθύμνου από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνης και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου, ημεδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων, βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων και αρχαιοτήτων. 

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και ειδικών δράσεων, που εκπονεί η Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνης για την καταπολέμηση της παράνομης οπλοκατοχής, χθες (23.10.2023) το απόγευμα από αστυνομικούς των ανωτέρω Υπηρεσιών πραγματοποιήθηκε έλεγχος στον ημεδαπό και στη συνέχεια  διενεργήθηκε έρευνα στην οικία του.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου διαπιστώθηκε να κατέχει φυσίγγια, τα οποία δεν ήταν τα προβλεπόμενα σύμφωνα με τη σχετική άδεια αγοράς και κατοχής φυσιγγίων που κατείχε. 

Επιπλέον βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 3 κυνηγετικά όπλα, 
  • πιστόλι,
  • φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, 
  • σκοπευτική διόπτρα,
  • 440 κροτίδες, 
  • 19 αρχαία νομίσματα

Για τα ανωτέρω όπλα όπως προέκυψε δεν πληρούνταν οι όροι ασφαλούς φύλαξης και μεταφοράς τους σύμφωνα με τις σχετικές άδειες τους.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρεθύμνης. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί