Ισραηλινό χτύπημα σε ελληνορθόδοξη εκκλησία στη Γάζα – Τουλάχιστον δύο νεκροί

Δύο άνθρωποί έχασαν τη ζωή τους μετά από «ισραηλινή αεροπορική επιδρομή» στην ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα, ενώ αρκετοί είναι εκείνοι που έχουν τραυματιστεί.

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του Al Jazeera Arabic, Wael al-Dahdouh, εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι που είχαν συγκεντρωθεί σε μια ελληνορθόδοξη εκκλησία στο κέντρο της πόλης της Γάζας έγιναν στόχος ισραηλινής αεροπορικής επιδρομής, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον δύο άνθρωποι και να τραυματιστούν πολλοί άλλοι.

Το Υπουργείο Εσωτερικών στη Γάζα ανακοίνωσε την κατάρρευση κτιρίου της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην κεντρική πόλη της Γάζας ως αποτέλεσμα ισραηλινών επιδρομών, επιβεβαιώνοντας ότι υπήρξαν τραυματισμοί μεταξύ εκτοπισμένων που έβρισκαν καταφύγιο στην εκκλησία.

Σύμφωνα με τον με τον ανταποκριτή της ΕΡΤ, Ουαλίντ Ελία, ο αριθμός των παρευρισκόμενων ήταν 50 άτομα, η πλειονότητα των οποίων παιδιά και γυναίκες.

Το χτύπημα έγινε ενώ έχει ξεκινήσει η αντίστροφή μέτρηση για τη χερσαία εισβολή του Ισραήλ στη Γάζα την ώρα που η διεθνής κοινή γνώμη είναι συγκλονισμένη μετά τον φρικτό βομβαρδισμό στο νοσοκομείο Αλ Αχλί, που είχε ως τραγικό απολογισμό τον θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων, ανάμεσά τους και πολλά παιδιά και απευθύνει έκκληση για ανθρωπιστική βοήθεια στην περιοχή.

Αρχιεπίσκοπος Τιβεριάδος Αλέξιος στην ΕΡΤ: «Έχουμε νεκρούς»

«Χτύπησαν τα γραφεία και την είσοδο του μοναστηριού. Τα βομβάρδισαν με πύραυλο και κατέρρευσε όλο το κτήριο. Μέσα είχε πολλούς Χριστιανούς, πολλοί εκ των οποίων έχουν τραυματιστεί και έχουμε και νεκρούς», λέει αποκλειστικά στην ΕΡΤ ο Αρχιεπίσκοπος Τιβεριάδος Αλέξιος, που βρίσκεται στην ελληνορθόδοξη εκκλησία που βομβαρδίστηκε στη Γάζα.

«Πρέπει να φέρουν μπουλντόζες, ώστε να δούμε πόσοι άνθρωποι καταπλακώθηκαν» τόνισε, ενώ συμπλήρωσε ότι είναι πάνω από 400 άτομα στο μοναστήρι.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί