Σκάνδαλο υποκλοπών: Αρνείται να δημοσιεύσει τις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις για το 2021 η Intellexa

Τέθηκε σε αναστολή καταχώρισης από το ΓΕΜΗ

Νέες αποκαλύψεις βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την εταιρία Intellexa την βασική πρωταγωνίστρια του σκανδάλου των υποκλοπών, η οποία εμπορευόταν το λογισμικό παρακολούθησης Predator.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της «Αυγής», η εταιρία αρνείται να δημοσιεύσει τις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις για το 2021.

Μάλιστα η Intellexa τέθηκε σε αναστολή καταχώρισης από το Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ) στις 14 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο που δημοσιεύει το avgi.gr, η εταιρεία παρόλο που ενημερώθηκε στις 29/9 ότι δεν έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της δεν έκανε κάποια κίνηση για να τις εκπληρώσει.

Πηγή: avgi.gr

Σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, η Intellexa θα παραμείνει σε αναστολή για όσο καιρό δεν ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της.

Στο έγγραφο αναφέρεται ότι: «Με σχετική ειδοποίηση 29/09/2023 ενημερωθήκατε ότι από τον έλεγχο των στοιχείων και πράξεων που έχουν καταχωριστεί στο ΓΕ.ΜΗ. προκύπτει ότι η εταιρεία με την επωνυμία INTELLEXA ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ και με αριθμό Γ.Ε.ΜΗ. 154460701000 δεν έχει εκπληρώσει την κάτωθι υποχρέωσή της: Δεν έχει δημοσιεύσει εμπρόθεσμα στο Γ.Ε.ΜΗ. τις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις χρήσης του 2021. Παρήλθε η καταληκτική ημερομηνία: 29/09/2023.

Δεδομένου ότι παρήλθαν οι δέκα εργάσιμες ημέρες χωρίς να προβείτε στις αναγκαίες καταχωρίσεις ούτε να απευθυνθείτε με αίτηση στην ΥΓΕΜΗ προκειμένου να εκθέσετε τους λόγους για τους οποίους η εταιρεία δεν πρέπει να τεθεί σε αναστολή καταχώρισης η εταιρεία με την επωνυμία INTELLEXA ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ και με αριθμό Γ.Ε.ΜΗ. 154460701000 τέθηκε σε αναστολή καταχώρισης αυτόματα από 14/10/2023 με Κωδικό Αριθμό Καταχώρισης 3810992 και για όσο διάστημα δεν εκπληρώνει τις προαναφερθείσες υποχρεώσεις».

Σημειώνεται ότι προκειμένου να αρθεί η αναστολή καταχώρισης στο ΓΕΜΗ, θα πρέπει η Intellexa να προβεί στις «αναγκαίες καταχωρίσεις και για το σκοπό αυτό παραμένει ενεργή η δυνατότητα υποβολής αποκλειστικά και μόνο των σχετικών αιτήσεων στο πληροφοριακό σύστημα του ΓΕΜΗ».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί