Για τρίτη χρονιά υπερμαραθώνιος ευαισθητοποίησης εθελοντών αιμοδοτών στον Δήμο Χερσονήσου

Περισσότεροι από 600 Λαμπαδηδρόμοι, τριάντα επτά (37) Πολιτιστικοί Σύλλογοι, Αθλητικά Σωματεία και Φορείς του Δήμου Χερσονήσου, μετέφεραν τη «Φλόγα της Αγάπης» σε έναν υπερμαραθώνιο ευαισθητοποίησης για τη σπουδαιότητα της αιμοδοσίας και της εθελοντικής προσφοράς, ενός πολύτιμου δώρου ζωής. Οι εθελοντές δρομείς μαζί με ποδηλάτες, δεκάδες παιδιά, αλλά και Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ), διένυσαν 150 χιλιόμετρα, στο διήμερο 30 Σεπτεμβρίου και 1 Οκτωβρίου 2023, διασχίζοντας από άκρη σε άκρη τη Διοικητική Περιφέρεια του Δήμου Χερσονήσου, μεταφέροντας το ηχηρό μήνυμα της 21ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών.

Τη «Φλόγα της Αγάπης» υποδέχτηκε και παρέλαβε στον Καρτερό ο Δήμαρχος Χερσονήσου, Γιάννης Σέγκος, από την εκπρόσωπο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.), Δέσποινα Ροδουσάκη. Το ταξίδι της Φλόγας ξεκίνησε με τους εθελοντές Λαμπαδηδρόμους να διασχίζουν 23 χωριά των δημοτικών Ενοτήτων Επισκοπής και Γουβών με τελικό προορισμό τον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στις Κάτω Γούβες. Εκεί, η εκπρόσωπος της Π.Ο.Σ.Ε.Α., άναψε τον βωμό και ακολούθησαν οι απονομές επαίνων στους συμμετέχοντες. 

Κατά τη διάρκεια της 1ης ημέρας της Λαμπαδηδρομίας, πραγματοποιήθηκε  εθελοντική αιμοδοσία σε συνεργασία με την Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου. 

Τη 2η ημέρα της Λαμπαδηδρομίας, η εκκίνηση έγινε από τις Ποταμιές. Οι Λαμπαδηδρόμοι πέρασαν συνολικά από 16 χωριά των Δημοτικών Ενοτήτων Χερσονήσου και Μαλίων καταλήγοντας στο θεατράκι της Αγίας Παρασκευής στον Λιμένα Χερσονήσου. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε το άναμμα του βωμού από τον Πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Χ., Γιάννη Μηλάκη και ακολούθησε η τελετή λήξης.

Στην τελετή λήξης το “παρών” έδωσαν οι κ.κ.: Γιάννης Σέγκος, Δήμαρχος Χερσονήσου, Δέσποινα Ροδουσάκη, εκπρόσωπος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.), Γεώργιος Μπαγουράκης,  Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Δια Βίου Μάθησης, Νέας Γενιάς και Εθελοντισμού Δήμου Χερσονήσου, Δημήτριος Φραγκιαδάκης, Γραμματέας Περιφερειακού Τμήματος Ηρακλείου Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Μιχάλης Ζερβόπουλος, Ιατρός ΕΣΥ Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) Κρήτης, Νικόλαος Μηλάκης, Αστυνόμος ΑΤ Χερσονήσου, Αθανασία Περισυνάκη, Υποπλοίαρχος Λ/Σ και Διοικήτρια Β΄ Λ/Τ Χερσονήσου. 

Μετά από σύντομους χαιρετισμούς ακολούθησε απονομή τιμητικής πλακέτας σε εκπροσώπους συλλόγων και φορέων που συμβάλλουν συστηματικά στη διάδοση της εθελοντικής αιμοδοσίας στον Δήμο Χερσονήσου καθώς και απονομές επαίνων στους συμμετέχοντες Λαμπαδηδρόμους. Συγκεκριμένα, βραβεύτηκαν οι: Γυμναστικός Αθλητικός Σύλλογος Μαλίων, Φιλωνίδειος Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Λιμένα Χερσονήσου, Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ελιάς «Αγ. Ρωμανός Ο Μελωδός», Πολιτιστικός Σύλλογος Γουρνών Πεδιάδος «Η Πρόοδος», Πολιτιστικός Σύλλογος Καλού Χωριού «Ο Μαζάς», Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Μοχού «Η Πρόοδος», Πολιτιστικός Σύλλογος Ποταμίων «Παναγία η Γκουβερνιώτισσα», Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Επισκοπής, Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Χερσονήσου, καθώς και οι εκπρόσωποι των φορέων: Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.), Περιφερειακό Τμήμα Ηρακλείου Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ)  Ηρακλείου, Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου, Κέντρο Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Ηρακλείου “Βενιζέλειο”. 

Η εκδήλωση έκλεισε με το έντεχνο μουσικό πρόγραμμα της Άννα Κώτη και του Σωτήρη Μαργαρίτη, οι οποίοι καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό, ενώ την ίδια ώρα δεκάδες πυροτεχνήματα δημιουργούσαν μια φαντασμαγορική ατμόσφαιρα. 

«Ο εθελοντισμός και η αλληλεγγύη δίνουν την ουσιαστική διάσταση της ανθρώπινης ύπαρξης. Μας υπενθυμίζουν την αξία της προσφοράς ως πανανθρώπινη αντίληψη. Για τρίτη συνεχή χρονιά αγκαλιάζουμε τη “Φλόγα της Αγάπης” που περήφανα ταξίδεψε με τους λαμπαδηδρόμους σε κάθε γωνιά του τόπου μας, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στη διάδοση του μηνύματος της εθελοντικής αιμοδοσίας. Ο Δήμος Χερσονήσου επιχειρεί κάθε χρόνο να ενημερώσει, να ευαισθητοποιήσει και να κάνει κοινωνό την τοπική κοινωνία στις αξίες της ανιδιοτελούς προσφοράς και της αλληλεγγύης. Σε κάθε πρόσκληση, οι δημότες μας αποδεικνύουν το υψηλό αίσθημα της προσφοράς διαθέτουν», ανέφερε ο Δήμαρχος, Γιάννης Σέγκος.

«Με την τελετή λήξης της 21ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών, ολοκληρώθηκαν και φέτος οι εκδηλώσεις Καλοκαιρινά Ραντεβού στον Δήμο Χερσονήσου. Από το 2019, περίοδο ανάληψης των καθηκόντων μας, διοργανώσαμε συστηματικά κοινωνικές δράσεις αλληλεγγύης και εδραιώσαμε θεσμούς, όπου καταφέραμε να συγκεντρώσουμε πάνω από 370 μονάδες αίματος. Συνολικά, μαζί με τη σημερινή διοργάνωση φτάσαμε στα 190 Καλοκαιρινά Ραντεβού στον Δήμο Χερσονήσου. 

Η φετινή, τρίτη στη σειρά Λαμπαδηδρομία, αποτελεί εμπειρία ζωής για τους συμμετέχοντες, με μοναδικό στόχο την ευαισθητοποίηση των δημοτών, για να  

γίνουν οι αυριανοί εθελοντές αιμοδότες και να βιώσουν τις ανεκτίμητες αξίες του αλτρουισμού, της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού. Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Χερσονήσου στήριξε έμπρακτα όλα αυτά τα χρόνια την προσπάθεια ενίσχυσης του καθημερινού αγώνα για επάρκεια αίματος. Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της τεράστιας αυτής διοργάνωσης για μια ακόμα χρονιά», δήλωσε ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Χ., Γιάννης Μηλάκης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί