Εισαγγελική παρέμβαση για τις τραγικές συνθήκες στο νοσοκομείο Ρεθύμνου ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος

Αναφορά στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών κατέθεσε ο Ιατρικός Σύλλογος Ρεθύμνου για τις επισφαλείς συνθήκες λειτουργίας του Νοσοκομείου Ρεθύμνου λόγω της μεγάλης έλλειψης μόνιμου ιατρικού προσωπικού.Ο Σύλλογος ζητά την παρέμβαση του Ειαγγελέα ώστε να καλυφθούν τα κενά των θέσεων γιατρών αλλα και να καταλογιστούν οι ευθύνες για την επισφαλή λειτουργία του νοσοκομείου, σε κάθε υπεύθυνο.

Στην αναφορά του ο Ιατρικός Σύλλογος Ρεθύμνου αναφέρει:

«Σε συνέχεια σειράς θεσμικών παρεμβάσεων που έχουμε κάνει σε αρμόδιους φορείς αναφορικά με τα σημαντικά προβλήματα λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου, απευθυνόμαστε και σε Εσάς, καθώς ουδένα ουσιαστικό μέτρο έχει ληφθεί, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται επισφαλείς συνθήκες τόσο για το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό όσο και για τους ασθενείς. Συγκεκριμένα:

H Παθολογική κλινική λειτουργεί χωρίς Συντονιστή ιατρό,ο οποίος έχει την διοικητική και επιστημονική ευθύνη λειτουργίας της κλινικής.Οι τρείς μόνιμοι γιατροί της,απουσιάζουν σε άδειες νόμιμες.Ο ένας εξ αυτών παρέχει μόνο 8 εφημερίες το μήνα.Για τον τρέχοντα μήνα υπάρχει μόνο ένας γιατρός καθημερινά, με μηνιαία απόσπαση από το ΠΑ.Γ.Ν.Η., με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα στην παρακολούθηση των ασθενών που νοσηλεύονται, αφού η αντιμετώπιση τους είναι πλημμελής, λόγω της μη ύπαρξης ιατρικής συνέχειας, στην διάγνωση και αντιμετώπισή τους. Παρά τις συνεχείς ενημερώσεις των αρμοδίων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το παθολογικό τμήμα του Γ.Ν.Ρ, ουδεμία ουσιαστική πρωτοβουλία δεν έλαβε χώρα.

Το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών έχει σοβαρές ελλείψεις, μετά κυρίως και την παραίτηση ενός μόνιμου γιατρού. Η λειτουργία του είναι οριακή με απρόβλεπτες συνέπειες, για την αντιμετώπιση των δεκάδων σοβαρότατων περιστατικών που εισάγονται καθημερινά στο συγκεκριμένο Τμήμα.

Επιπλέον ελλείψεις ειδικευομένων υπάρχουν στις περισσότερες κλινικές του Νοσοκομείου.

Η υποστελέχωση, οι ακραίες και εξουθενωτικές συνθήκες εργασίας και η έλλειψη κινήτρων οδηγούν του Ιατρούς σε παραίτηση από το Εθνικό Σύστημα Υγείας και τις κλινικές σε «αποσύνθεση», με αποτέλεσμα την παροχή υποβαθμισμένων και «επισφαλών» υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες του Ρεθύμνου.

Με την παρούσα ζητάμε:

Α. άμεσα από τους καθ΄ ύλην αρμόδιους να λάβουν μέτρα για την κάλυψη των μεγάλων ελλείψεων σε μόνιμους ιατρούς που υπάρχουν στο Νοσοκομείο του Νομού μας και

Β. καταλογισμό ευθυνών κατά παντός υπευθύνου για τις επισφαλείς συνθήκες λειτουργίας νευραλγικών τμημάτων και κλινικών του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου, οι οποίες εκθέτουν σε κίνδυνο τους νοσηλευόμενους».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί