Με αστήρικτες δικαιολογίες ο Χατζηδάκης αρνείται να καταθέσει τη δανειακή σύμβαση ύψους 180.000.000 ευρώ για το «Νίκος Καζαντζάκης»

Υπεκφυγές Χατζηδάκη στην Κοινοβουλευτική Ερώτηση του Χάρη Μαμουλάκη

Αποφεύγει να καταθέσει στη Βουλή τη δανειακή σύμβασης χρηματοδότησης της συμβολής του ελληνικού δημοσίου από την ΕΤΕπ για την κατασκευή του Νέου Διεθνούς Αερολιμένα Ηρακλείου, που δεσμεύει την έκταση του «Νίκος Καζαντζάκης», όπως έχει ζητήσει επανειλημμένα ο Βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Χάρης Μαμουλάκης , ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών Κώστας Χατζηδάκης.

Ακολουθώντας την κυβερνητική γραμμή της συσκότισης, ο Υπουργός αναφέρει στην απάντησή του ότι «Η εν λόγω σύμβαση είναι παρόμοια με τις λοιπές αντίστοιχες δανειακές συμβάσεις που συνάπτει η ΕΤΕπ με το Ελληνικό Δημόσιο». Μόνο που κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Πρόκειται για μια διαφορετική σύμβαση, που συνδέει τις χρηματοδοτήσεις του νέου αεροδρομίου στο Καστέλλι, με την αξιοποίηση της έκτασης του «Νίκος Καζαντζάκης».

«Η επίσημη ενημέρωση του Κοινοβουλίου για τους όρους και το περιεχόμενο αυτής της δανειακής σύμβασης, είναι κάτι που ζητάμε από το 2020» αναφέρει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης, επισημαίνοντας: «Με αλλεπάλληλες παρεμβάσεις, αναζητούμε το αυτονόητο: Να μάθουμε με ποιους όρους η κυβέρνηση της ΝΔ δέσμευσε το καλύτερο ακίνητο της νοτίου Ελλάδας. Ζητάμε διαφάνεια, ταχύτητα και συνεργασία, για να μην γίνει το «Νίκος Καζαντζάκης» το Ελληνικό της Κρήτης. Για να μπορεί η τοπική κοινωνία και ο συνιδιοκτήτης της έκτασης Δήμος Ηρακλείου, να είναι συμμέτοχος στην επόμενη μέρα. Για να προχωρήσει χωρίς προβλήματα η χρηματοδότηση του νέου αεροδρομίου. Κι αντί απαντήσεων, ο κ. Χατζηδάκης συνεχίζει την τακτική της πλήρους συσκότισης για ένα τόσο σημαντικό θέμα. Δεν μας πτοεί η στάση του. Θα συνεχίσουμε να πιέζουμε, μέχρι να έρθουν όλα τα στοιχεία στο φως. Και να πληροφορηθούν οι πολίτες τι πραγματικά περιλαμβάνεται σε αυτή την περιβόητη σύμβαση.».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί