Στην απεργία της Πέμπτης η Ένωση Γιατρών Ε.Σ.Υ. νομού Χανίων

Η Ένωση Γιατρών Ε.Σ.Υ. νομού Χανίων συμμετέχει στην απεργία που έχει προκηρύξει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. (και συμμετέχει και η Ο.Ε.Ν.Γ.Ε.) στις 21 Σεπτέμβρη ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο. Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν στην απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση στην Δημοτική αγορά στις 10:00 π.μ.

Η ανακοίνωση:

Την ώρα που χιλιάδες άνθρωποι στην Θεσσαλία δίνουν μάχη με τις πλημμύρες, η κυβέρνηση, αντί να έχεο προτεραιότητα τη στήριξη των πλημμυροπαθών, φέρνει νομοσχέδιο που αυξάνει την εντατικοποίηση και την «ελαστικοποίηση» της εργασίας, χτυπόντας το πενθήμερο ωκτάωρο.

Θεσμοθετόντας την παράλληλη εργασίαπροωθείται η δουλειά 13 ώρες την ημέρα. Παράλληλα το νομοσχέδιο επιτρέπει την απασχόληση 6 ημέρες την εβδομάδα σε επιχειρήσεις με σύστημα εναλλασόμενων βαρδιών, την εξάμηνη δοκιμαστική περίοδο, δίνει την δυνατότητα απασχόλησης του εργαζόμενου όποτε και για όσο χρειάζεται ο εργοδότης (ειδοποιώντας τον 24 ώρες πριν), ανοίγει το δρόμο για απολύσεις τον πρώτο χρόνο χωρίς αποζημίωση και προβλέπει 6μηνη φυλάκιση και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε όσους υπερασπίζονται το δικαίωμα σε απεργία.

Απαιτούμε να αποσυρθεί τώρα το νέο αντιεργατικό νομοσχέδιο.

Διεκδικούμε:

  • Εξάωρη 5ήμερη εργασία γιατρών Ε.Σ.Υ. με 1 ενεργή εφημερία την εβδομάδα και ρεπώ μετά από κάθε ενεργή εφημερία
  • Κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας
  • Αυξήσεις μισθών σε επίπεδα τουλάχιστον ανάλογα της αύξησης του πληθωρισμού
  • Όχι στο χτύπημα του απεργιακού δικαιώματος
  • Μέτρα στήριξης των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας: άμεση επαναλειτουργία του Κ.Υ. Παλαμά σε ασφαλές κτήριο, εξασφάλιση επάρκειας σε αντιτετανικούς ορους και υγειονομικό υλικό. 

Οργάνωση αλληλεγγύης για τους πληγέντες:

Οι συνάδελφοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή για τις εθελοντικές ομάδες γιατρών που μεταβαίνουν στη Θεσσαλία για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο ιατρείο αλληλεγγύης, που έχει στηθεί με πρωτοβουλία της ΟΕΝΓΕ και της ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Καρδίτσας.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί