Κακοκαιρία Daniel: Μηνύματα του «112» σε πάνω από 30 περιοχές σε Λάρισα και Μαγνησία

Προειδοποιητικό μήνυμα εστάλη από το 112 στους κατοίκους που βρίσκονται στις περιοχές Αλεξανδρινή, Παλαιόπυργος, Μεσάγκαλα, Ομόλιο, Στόμιο, Καστρί Λουτρό, Κουλούρα, προκειμένου να παραμείνουν σε ετοιμότητα λόγω κινδύνου πλημμυρικών φαινομένων και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

Επιπλέον, προειδοποιητικό μήνυμα εστάλη από το 112 στους κατοίκους που βρίσκονται στις περιοχές Ριζόμυλος, Στεφανοβίκειο, Αρμένιο, Σωτήριο, Κόκκινες, Νίκη, Μέλισσα, Αχίλειο, Λοφίσκος, Καλαμάκι να παραμείνουν σε ετοιμότητα λόγω κινδύνου πλημμυρικών φαινομένων και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

Τέλος, προειδοποιητικό μήνυμα εστάλη από το 112 στους κατοίκους που βρίσκονται στις περιοχές Αναγέννηση, Μελιά, Μόδεστος, Πρόδρομος, Γλαύκη, Πλατύκαμπος, Ελευθέριο, Δήμητρα, Νεοχώρι, Νάματα, Καστρί, Κάτω Αμυγδαλή να παραμείνουν σε ετοιμότητα λόγω κινδύνου πλημμυρικών φαινομένων και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

Καταπτώσεις βράχων στον ορεινό όγκο – Αποκομμένες περιοχές από τις καταστροφές στο οδικό δίκτυο

«Εκείνο που προέχει για μας είναι να αποκατασταθεί η οδική σύνδεση με το Μουζάκι». Αυτά τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Αργιθέας Ανδρέας Στεργίου, προσθέτοντας πόσο σημαντική είναι αυτή η αποκατάσταση της οδικής σύνδεσης για όλη την περιοχή, η οποία δέχθηκε την ορμή της κακοκαιρίας Daniel. Οι καταπτώσεις βράχων και η έλλειψη ηλεκτροδότησης είναι άλλες δύο συνέπειες της κακοκαιρίας για την περιοχή της Αργιθέας. Έντονα κατολισθητικά φαινόμενα καταγράφονται και στον δήμο Λίμνης Πλαστήρα, όπως και σε άλλες περιοχές. Εξάλλου, σε εξέλιξη βρίσκονται οι προσπάθειες διάσωσης εγκλωβισμένων ανθρώπων σε δημοτικά διαμερίσματα, κυρίως του δήμου Παλαμά, στον οποίο οι ζημιές είναι ανυπολόγιστες, στις υποδομές, στις καλλιέργειες και στο ζωϊκό κεφάλαιο.

Στην Π.Ε. Τρικάλων ο Δήμος Πύλης κάνει γνωστό σε σχετική ανακοίνωση, πως έπειτα από υπεράνθρωπες προσπάθειες των υπηρεσιών του Δήμου και της ΠΕ Τρικάλων, επιχειρώντας από δύο διαφορετικά σημεία, κατόρθωσε να δώσει προσωρινή πρόσβαση, σε οχήματα αγροτικού τύπου, προς τα Στουρναραίϊκα και τα υπόλοιπα χωριά του ορεινού όγκου των Δημοτικών Ενοτήτων Πινδέων, Νεράϊδας και Μυροφύλλου, μέσω της Βλάχας – Σακάτικο – Διάσελο – Στουρναραίϊκα. Συνεχίζονται οι προσπάθειες ώστε σύντομα να εξασφαλιστεί η πρόσβαση σε όλους τους οικισμούς του ορεινού όγκου.

Η Π.Ε. Τρικάλων επίσης, ενημερώνει τις πληγείσες επιχειρήσεις ότι ξεκινά η καταγραφή των ζημιών από κλιμάκια Υπαλλήλων της Π.Ε. Τρικάλων.

Συγκεκριμένα, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, οι επιχειρήσεις (βιομηχανικές και βιοτεχνικές μονάδες, εμπορικά καταστήματα, κτηνοτροφικές μονάδες, επιχειρήσεις που ασκούν νόμιμη οικονομική δραστηριότητα, συμπεριλαμβανομένων και των ατομικών επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελματιών, καθώς και των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή, μεταποίηση ή εμπορία προϊόντων αλιείας και υδατοκαλλιέργειας) και οι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα φορείς που έχουν πληγεί από τις πρόσφατες πλημμύρες της κακοκαιρίας Daniel, δικαιούνται κρατική αρωγή.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί