Δικηγόρος της οικογένειας για την δολοφονία του Αντώνη στο Blue Horizon: «Νομίζω πως θα ισχυριστούν πως γλίστρησε και έπεσε»

Ο δικηγόρος του αδικοχαμένου Αντώνη Καργιώτη, ανέφερε ότι οι συλληφθέντες για τον θάνατό του θα ισχυριστούν ότι γλίστρησε από το Blue Horizon.
Στην εκπομπή «Τώρα Μαζί» του OPEN μίλησε ο δικηγόρος της οικογένειας του 36χρονου Αντώνη Καργιώτη, που πνίγηκε όταν τον έσπρωξαν στη θάλασσα μέλη του πληρώματος του Blue Horizon.

Ο Απόστολος Λύτρας δήλωσε: «Τη Δευτέρα εμείς θα δηλώσουμε παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας και θα πάρουμε τις δικογραφίες, να δούμε τι θα πουν. Νομίζω πως θα ισχυριστούν πως γλίστρησε και έπεσε ο Αντώνης. Θα προσπαθήσουν να μας βγάλουνε όλη την Ελλάδα τρελούς. Εύχομαι να μην συμβεί αυτό».

Για την κατηγορία του ενδεχόμενου δόλου, ο δικηγόρος ανέφερε: «Και εκεί ακόμα έχω μια ένσταση. Είναι δυνατόν να τον σπρώχνει κάποιος στο συγκεκριμένο σημείο, ναυτικός, έμπειρος, που να ξέρει πως οι μηχανές δουλεύουν, να ξέρει πως από τη δύνη δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να ζήσει, να μιλάμε για ενδεχόμενο δόλο; Δεν ξέρω».

Εν τω μεταξύ το ενώπιον του ανακριτή θα βρεθούν το Σάββατο (9/9) οι τέσσερις συλληφθέντες για την κτηνωδία στο Blue Horizon και τον πνιγμό του 36χρονου Αντώνη.

Η Εισαγγελία Πειραιά άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία που τελέστηκε με ενδεχόμενο δόλο κατά του μέλους του πληρώματος που συστηματικά έσπρωχνε τον άτυχο 36χρονο μέχρι να τον πετάξει τελικά στη θάλασσα, όπου και βρήκε τραγικό θάνατο.

Για συνέργεια στην ανθρωποκτονία που τελέστηκε με ενδεχόμενο δόλο διώκονται τα άλλα δύο μέλη του πληρώματος που μετείχαν ο καθένας με τον τρόπο τους στο αποτρόπαιο περιστατικό.

Ο καπετάνιος που όχι μόνον δεν έκανε πίσω, αλλά συνέχισε σαν να μην έχει συμβεί τίποτα, διώκεται με βάση τις νέες διατάξεις που ψηφίστηκαν μετά την τραγωδία των Τεμπών για επικίνδυνη παρέμβαση στις θαλάσσιες συγκοινωνίες που επίσης είναι κακούργημα.

Οι ποινές που προβλέπονται για τα αδικήματα αυτά είναι μέχρι ισόβια.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί