Κρανίου τόπος ο Έβρος: Βίντεο από drone αποτυπώνει το μέγεθος της ασύλληπτης καταστροφής

Ο Έβρος «ρήμαξε». Αυτό καταγράφει βίντεο drone που αποκαλύπτει το εύρος και το μέγεθος της καταστροφής που προκάλεσε η φωτιά που για 17η μέρα σιγοκαίει στην περιοχή.

Δείτε επίσης:

Συγκλονιστικές εικόνες της καταστροφής στη φύση: Στην καμένη Δαδιά, ο μαυρόγυπας δεν μπορεί να βρει τη φωλιά του (βίντεο)

Στα 935.000 τα καμένα στρέμματα μέχρι το Σάββατο- Νεότερη δορυφορική απεικόνιση της καταστροφής στο Έβρο

Ασύλληπτη η καταστροφή στον Έβρο – Μικρές εστίες για 17η μέρα

Όπου βλέπει το μάτι, όλα καμένα. Καμένα μέχρι τη θάλασσα. Η φωτιά στο πέρασμά της κόστισε τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους που εγκλωβίστηκαν στο δάσος. Καμένα δάση, χωράφια, μαντριά και σπίτια, ένα σεληνιακό τοπίο που προκαλεί θλίψη και οργή.

Το κάποτε μοναδικής βιοποικιλότητας οικοσύστημα της Δαδιάς είναι στάχτη, όσα ζώα επέζησαν έντρομα θα αναζητήσουν καταφύγιο αλλού.

Στο βίντεο φαίνονται οι περιοχές που «αφανίστηκαν» από τη Δαδιά, τη Μελιά, την Πυλαία, τον αρχαιολογικό χώρο της Μεσημβρίας Ζώνης, τη Μάκρη, τον παλαιό δρόμο Αλεξανδρούπολης-Κομοτηνής, καθώς και την Εγνατία Οδό.

Χιλιάδες άνθρωποι εκκενώθηκαν, χιλιάδες ζώα σκοτώθηκαν βίαια, ακόμα και το νοσοκομείο της πόλης εκκενώθηκε ενώ η ατμόσφαιρα επιβαρύνθηκε από ρύπανση.

Οι εικόνες που ακολουθούν είναι αρκετά συντριπτικές και καθιστούν τα 935.000 καμένα στρέμματα έως το πρωί του Σαββάτου ασύλληπτη καταστροφή.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί