Στις 8-9 Σεπτεμβρίου το 49ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στο Ηράκλειο

Στην τελική ευθεία για την διοργάνωση του 49ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή, βρίσκονται οι οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο Ηράκλειο, στο γνωστό και καθιερωμένο ραντεβού της πόλης. Φέτος, η δραστηριότητα του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί 8-9 Σεπτεμβρίου, στο Δυτικό parking του Παγκρητίου Σταδίου.

Το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί μεγάλη πολιτική συγκέντρωση από τη Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στόχος, το σύνθημα του Φεστιβάλ «Με το ΚΚΕ για το σοσιαλισμό, για να “γένουνε τα σκοτάδια λάμψη” (Ν. Χικμέτ)», να φτάσει από άκρη σε άκρη στο νομό, να αγκαλιάσει τη μαθητική, φοιτητική, εργαζόμενη νεολαία, αλλά εργαζόμενους, λαϊκό κόσμο κάθε ηλικίας, σε όλο το Ηράκλειο.

Οι συνολικές δραστηριότητες έχουν ως εξής: 

Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου

  • 19:30: Συζήτηση με θέμα: “Άλκης, Μιχάλη, αύριο εσύ; Σκοτώνουν οι ναζί με του κράτους την ανοχή”
  • 20:15:  Αφιέρωμα στο αντιδικτατορικό τραγούδι
  • 21:00: Συναυλία με το συγκρότημα του Μιχάλη Καπλαγκιόζη
  • 22:00: Αφιέρωμα στη Σωτηρία Μπέλλου και κρητικό γλέντι με τη Μαρία Κώτη

Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου

  • 20:00: Δρώμενο από τη θεατρική ομάδα της ΚΝΕ
  • 21:15: Ομιλία με τη Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
  • 22:15: Αφιέρωμα στον Νίκο Ξυλούρη: ”Να σμίγω τους φίλους μου και τους εδικούς μου…”. Το αφιέρωμα επιμελείται ο Μανόλης Ανδρουλιδάκης. Τραγουδούν οι Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης, Βασίλης Λέκκας και Πάνος Μπουσάλης 
  • 23:30: Συναυλία με τον Μπάμπη Στόκα

Στο χώρο του Φεστιβάλ θα λειτουργούν, έκθεση αφιερωμένη στα 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής», γωνιά για τους φίλους του «Κόκκινου Αερόστατου» και παιδότοπος.

Το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου το 49ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στο Ρέθυμνο

Το 49ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στο Ρέθυμνο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου με κεντρικό σύνθημα « Με το ΚΚΕ για τον σοσιαλισμό, “για να γενούνε τα σκοτάδια λάμψη” (Ν. Χικμέτ)». Το φετινό σύνθημα του Φεστιβάλ είναι εμπνευσμένο από το ποίημα “Όπως ο Κερέμ” του μεγάλου Τούρκου κομμουνιστή ποιητή Ναζίμ Χικμέτ, όπου φέτος συμπληρώνονται 60 χρόνια από τον θάνατό του: «Αν δεν καώ εγώ, αν δεν καείς εσύ, αν δεν καούμε εμείς, πώς θα γενούνε τα σκοτάδια λάμψη;».

Το 49ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στο Ρέθυμνο θα πραγματοποιηθεί στη πλατεία Μικρασιατών, με ώρα έναρξης στις 20.00.

Θα μιλήσει ο Δημήτρης Μπιργάλιας, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ

Θα ακολουθήσει Γλέντι με τους Γκιντίκι

Στο χώρο του Φεστιβάλ θα λειτουργούν, έκθεση αφιερωμένη στα 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής», γωνιά για τους φίλους του «Κόκκινου Αερόστατου» και παιδότοπος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί