Πέθανε σε ηλικία 94 ετών ο Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ

Ο πρώην ιδιοκτήτης των Harrods και της ποδοσφαιρικής ομάδας Φούλαμ Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ πέθανε σε ηλικία 94 ετών στο Λονδίνο.

Ο γιος του, ο κινηματογραφικός παραγωγός Ντόντι Αλ Φαγιέντ σκοτώθηκε μαζί με την Πριγκίπισσα Νταϊάνα στις 31 Αυγούστου 1997 στο Παρίσι μετά από τροχαίο ατύχημα.

O Μοχάμεντ αλ Φαγιέντ, υπήρξε έκτοτε ο διασημότερος υποστηρικτής της θεωρίας περί δολοφονίας, διατεινόμενος ότι η Νταϊάνα και ο γιος του έπεσαν θύματα των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών. Μία γαλλική έρευνα, η οποία ολοκληρώθηκε το 1999, κατέληξε στο συμπέρασμα πως το τροχαίο προκλήθηκε επειδή ο οδηγός, Ανρί Πολ, ήταν μεθυσμένος και οδηγούσε γρήγορα.

Ο Aιγύπτιος επιχειρηματίας γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια. Στην πατρίδα του, ξεκίνησε τη δική του ναυτιλιακή επιχείρηση, προτού γίνει σύμβουλος ενός από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, του σουλτάνου του Μπρουνέι, το 1966.

Το 1954 παντρεύτηκε τη Σαουδάραβα δημοσιογράφο Σαμίρα Κασόγκι, η οποία ήταν αδελφή του διάσημου εμπόρου όπλων, Αντνάν Κασόγκι.

Οταν έφτασε στο Ηνωμένο Βασίλειο τη δεκαετία του 1970, ο Αλ Φαγιέντ εντάχθηκε στο διοικητικό συμβούλιο του ομίλου ορυχείων Lonrho το 1975, αλλά αποχώρησε εννέα μήνες αργότερα.

Το 1979, μαζί με τον αδελφό του Αλί, αγόρασε το ξενοδοχείο Ritz στο Παρίσι. Το 1985 τα αδέρφια Αλ Φαγιέντ κατάφεραν να καταθέσουν προσφορά εξαγοράς του θρυλικού καταστήματος Harrods στο Knightsbridge ύψους 615 εκατομμυρίων λιρών. Το πολυκατάστημα έμεινε στην ιδιοκτησία του μέχρι το 2010, όταν το πουλήθηκε στην Qatar Holding.

Το 1997 αγόρασε την ποδοσφαιρική ομάδα Φούλαμ στο δυτικό Λονδίνο για 6,25 εκατ. λίρες την οποίο πούλησε το 2013 στον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία Σαχίντ Καν.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί