Γυναικοκτονία στα Μεσκλά: Ομόφωνα ένοχος ο κατηγορούμενος

Ποινή ισόβιας κάθειρξης χωρίς κανένα ελαφρυντικό, επέβαλε ομόφωνα το μεικτό ορκωτό εφετείο στον 51χρονο  Νορβηγό για την δολοφονία της συντρόφου του με 14 μαχαιριές, τον Ιανουάριο του 2021 στο σπίτι τους στα Μεσκλά, επαναλαμβάνοντας την πρωτόδικη απόφαση.

Νωρίτερα, να αναγνωριστούν στον κατηγορούμενο τα ελαφρυντικά της καλής διαγωγής μετά την πράξη και του πρότερου σύννομου βίου πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας.

Η αποτρόπαιη δολοφονία της 54χρονης Χανιώτισσας τον Ιανουάριο του 2021 από τον Νορβηγό σύντροφό της στο σπίτι τους στα Μεσκλά, αναβιώνει σήμερα στο Εφετείο.

Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε με τις καταθέσεις του εν διαστάσει συζύγου της 54χρονης και του γιου της από προηγούμενο γάμο ενώ υπενθυμίζεται ότι σε πρώτο βαθμό στον κατηγορούμενο έχει επιβληθεί ποινή ισόβιας κάθειρξης χωρίς κανένα ελλαφρυντικό.

Ο πρώην σύζυγός της με τον οποίο βρισκόταν σε διάσταση εξήγησε πως η 54χρονη είχε εγκατέλειψει το σπίτι το 2019 για να συζήσει με τον Νορβηγό ενώ εκείνος έμεινε με τα δύο ανήλικα παιδιά τους.

«Μου έλεγε, αυτός όταν πίνει σκοτώνει άνθρωπο» ανέφερε σχετικά με όσα του είχε αναφέρει η άτυχη γυναίκα για τον Νορβηγό. Όπως τόνισε, εκείνη είχε προσπαθήσει να τον εγκαταλείψει και για έναν μήνα είχε επιστρέψει στο σπίτι της. «Την παρακαλούσα να μην επιστρέψει σε αυτόν. Ήταν πολύ νοικοκυρά, πολύ εργατική. Ήταν οικονομικά ανεξάρτητη.

Της έλεγα τί του βρήκες; Απλά χαμογελούσε. Της έλεγα πώς το ανέχεσαι εσύ που είσαι τσαμπουκάς να σου φέρεται έτσι; Και μου λέει εμένα δεν μπορεί κανείς να μου σηκώσει μπόι.» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Η γυναίκα το μοιραίο βράδυ του είχε τηλεφωνήσει για να πάει να την πάρει αλλά στη συνέχεια ο Νορβηγός τον είχε πείσει ότι δεν κινδυνεύει. Τον είχε πάρει τηλέφωνο εκείνο το βράδυ. «Έλα να με πάρεις, κρατάει μαχαίρι. Αυτός τον καθυσήχασε ότι δεν θα κάνει τίποτα κι ότι θα αφήσει το μαχαίρι κι εκείνη θα φύγει από το σπίτι να πάει να μείνει στα Μεσκλά.

«Την είχε σκοτώσει και έστελνε sms ότι είναι καλά»

Η δικη συνεχίστηκε με την κατάθεση του μεγαλου γιου από τον πρώτο της γάμο: «Όταν μου ειπε ότι θα φύγει τσακωθήκαμε άσχημα και δεν ξαναμιλήσαμε. Δεν με πείραζε η σχέση αλλά ότι θα έφευγε και θα άφηνε τα παιδιά» ανέφερε, εξηγώντας οτι τα δύο του αδέρφια ήταν τότε ανήλικα. Έκτοτε όπως είπε δεν είχε σχέση με την μητέρα του, με την οποία όμως ήταν πολύ κοντά σε όλη την υπόλοιπη ζωή του.

Για τον χαρακτήρα της τόνισε πως ήταν δυναμική: «Δεν πίστευα ότι η μητέρα μου θα κάτσει να φάει ξύλο από κανέναν» τόνισε ενώ αναφέρθηκε στον τρόπο που ο Νορβηγός πήγε να διαφύγει στέλνοντας παραπλανητικά sms.

«Μας έστελνε μηνύματα από το δικό της messenger οτι μην ανησυχείτε,  θα παμε εκδρομή στα Μάταλα, δεν θα έρθω στην γιορτή». «Από τον τρόπο που ήταν γραμμένα, τα κακά ελληνικά, καταλάβαινες ότι ήταν από αυτόματη μηχανή μετάφρασης» ανέφερε.

«Ζητώ συγνώμη»

Στην απολογία του ο Νορβηγός ζήτησε συγνώμη για την πράξη του ενώ αναφερόμενος στα γεγονότα της  μοιραίας βραδιάς, σημείωσε πως δεν μπορεί να ανακαλέσει στη μνήμη του λεπτομέρειες καθώς είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ.

«Την κουνούσα για να δω αν ζει, έψαχνα τον σφυγμό της» ανέφερε μεταξύ άλλων.

zarpanews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί