Δ. Κουτσούμπας από Έβρο: Η κυβέρνηση έχει τεράστιες πολιτικές ευθύνες για τις πυρκαγιές

Τεράστιες ευθύνες καταλόγισε στην κυβέρνηση για τις πυρκαγιές ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος επισκέφθηκε το πρωί τον Έβρο και ενημερώθηκε σε συνάντηση, στο Νομαρχείο της Αλεξανδρούπολης, με τον περιφερειάρχη Α.Μ.Θ. Χρήστο Μέτιο, παρουσία και του αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Πέτροβιτς και του εντεταλμένου συμβούλου Τουρισμού Α.Μ.Θ. Θανάση Τσώνη.

«Βρισκόμαστε σήμερα στην Αλεξανδρούπολη για να ενημερωθούμε δια ζώσης για την κατάσταση. Να εκφράσουμε ταυτόχρονα την αλληλεγγύη μας στον πληθυσμό της περιοχής για τις μεγάλες καταστροφές και βεβαίως να διεκδικήσουμε να παλέψουμε όλοι μαζί, έτσι ώστε να δοθούν οι αποζημιώσεις, αφού βεβαίως πρώτα σβήσει αυτή η καταστροφική πυρκαγιά και να αποζημιωθούν οι πολίτες, γιατί έγιναν μεγάλες καταστροφές σε περιουσίες, σε σπίτια», δήλωσε ο κ. Κουτσούμπας και συνέχισε:

«Χάθηκαν ανθρώπινες ζωές και φυσικά είχε μεγάλη επιβάρυνση, μεγάλη καταστροφή το περιβάλλον, ο δασικός πλούτος της περιοχής […] Η κυβέρνηση έχει τεράστιες πολιτικές ευθύνες και για το ότι δεν πήρε τα απαραίτητα μέτρα όλο το προηγούμενο διάστημα, αλλά κυρίως γιατί αυτές τις μέρες που καίγεται η Ελλάδα ο κύριος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση του, αντί να σπαταλά το δημόσιο χρήμα που πληρώνει ο ελληνικός λαός με ιδρώτα και κόπους και θυσίες μέσα από τη μεγάλη φορολογία, με το να στέλνει οπλικά συστήματα στο Ζελένσκι, στους ναζί του Αζόφ, να εκπαιδεύει πιλότους Ουκρανούς στα F-16 , αντί να συμμετέχει σε νατοϊκές αποστολές και να χρησιμοποιεί το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης να γίνεται ορμητήριο για πολεμικές στρατιωτικές αποστολές στην περιοχή με μεγάλο κόστος», θα έπρεπε «να δώσει αυτό το χρήμα για να ενισχυθεί η πυροσβεστική».

Ο Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ συναντήθηκε και με τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, Γιάννη Ζαμπούκη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί