Αλικαρνασσός: Συνάντηση του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας με τον υποψήφιο δήμαρχο Μιχ. Καραμαλάκη

Συνάντηση  είχε  ο Πρόεδρος  της Δημοτικής Κοινότητας Αλικαρνασσού κ. Αντώνης Σεκέρης  με τον υποψήφιο Δήμαρχο Ηρακλείου κ.   Μιχάλη Καραμαλάκη σε μια συζήτηση εφόλης της ύλης για τα προβλήματα της ευρύτερης περιοχής της Τοπικής  Κοινότητας της Νέας Αλικαρνασσού  για τα παρακάτω θέματα .

  1.  Επέκταση  του πολεοδομικού   σχεδιασμού των περιοχών που μέχρι και σήμερα  είναι εκτός σχεδίου πόλης της Άνω Αλικαρνασσού – Αγίου Γεωργίου , των περιοχών Καπάζουρνα και Δημοτικών Σφαγείων  για την ανάπλαση των περιοχών  και την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων..
  2. Αξιοποίηση  του δημοτικού ακινήτου  του πρώην κέντρου Φάρος, και την κατασκευή

Κέντρου Μικρασιατικού Πολιτισμού για όλη την  Κρήτη. .

  1. Την συνέχιση – ανάπλαση του παραλιακού μετώπου  της Νέας Αλικαρνασσού  μέχρι και την περιοχή των Δημοτικών Σφαγείων σε  συνδυασμό με το αθλητικό στάδιο Ηροδότου.
  2.   Συζητήθηκε  το θέμα της σύναψης συμβολαίων   σε ακίνητα ιδιοκτησίας του Δήμου στην περιοχή της Νέας Αλικαρνασσού, τα οποία κατέχουν ιδιώτες  με την κατ’ εφαρμογή των Ν. 127/75, Ν/2130/93 και Ν.1080/1980 για την απευθείας εξαγορά τους

που χρόνια   εκκρεμούν.

Την καταπάτηση των δημοτικών ακινήτων (Β.Ι.Π.Ε.) κ.α.  και τι ενέργειες  έχουν γίνει

από τον Δήμο.

  1.  Κοιμητήριο της  Νέας Αλικαρνασσού ,αναγκαιότητα  επέκτασης  του λόγο κορεσμού  του..
  2. Συζητήθηκε και  η μεταφορά του αεροδρομίου  Νίκος Καζαντζάκης  και  ενημερώθηκε για τις προτάσεις της Κοινότητας  για την  αξιοποίηση της ευρύτερης περιοχής.
  3.  Η μετεγκατάσταση του καταυλισμού των Ρομά στα Δυο Αοράκια  και την χωροθέτηση τους σε οργανωμένη δομή, και η αναβάθμιση  όλης της περιοχής.. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί