Αλεξανδρούπολη: Ενεργοποιήθηκε η υπηρεσία Copernicus – Εικόνα με τις καμένες εκτάσεις

Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις προκειμένου να κατευνάσουν τα πύρινα μέτωπα στην Αλεξανδρούπολη. Οι ζημιές που σημειώθηκαν σε σπίτια και αυτοκίνητα σε οικισμούς από τη φωτιά που καίει από χθες Σάββατο στην Αλεξανδρούπολη είναι μεγάλες.

Δείτε:

Καίει ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη – Καμένα σπίτια σε οικισμούς (φωτο-βίντεο)

Αλεξανδρούπολη: Φωτιά σε σπίτι στον Απαλό – Απεγκλωβίστηκε με σοβαρά εγκαύματα μια ηλικιωμένη

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Στις φλόγες το μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου (Bίντεο)

Στο μεταξύ, η Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ως Εθνικό Σημείο Επαφής, ενεργοποίησε την Υπηρεσία Copernicus/Emergency Management Service – Mapping της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σκοπός της ενεργοποίησης είναι η παραγωγή χαρτογραφικών προϊόντων και δεδομένων για περιοχές του Δήμου Αλεξανδρούπολης της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, οι οποίες επλήγησαν από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το Σάββατο 19 Αυγούστου προς υποβοήθηση του έργου των φορέων που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και στη διαχείριση των συνεπειών του φαινομένου.

Τα δεδομένα και οι χάρτες της Υπηρεσίας Copernicus Emergency Management Service/Mapping θα διατεθούν άμεσα από τη Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς δωρεάν για την διαχείριση του έργου τους.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί