Χανιά: Παύθηκε από Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος ο Επίσκοπος Δορυλαίος

Με απόφαση του Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου, κ.κ. Δαμασκηνού, παύθηκε από τα καθήκοντά του ως Ηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων ο Επίσκοπος Δορυλαίου κ.κ. Δαμασκηνός.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν από την απόφαση του Μητροπολίτη είναι πολλά, αν και ήταν γνωστό σε όλους στα Χανιά ότι οι σχέσεις των δύο ιερωμένων είχαν διαρραγεί εδώ και πολύ καιρό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του parakritika.gr, η απόφαση της Μητρόπολης είναι εν γνώσει του Φαναρίου, χωρίς να αποκλείονται περαιτέρω εξελίξεις το προσεχές διάστημα.

Μάλιστα, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο φαίνεται πως ήδη ξέρουν και τον ακριβή λόγο που προχώρησε ο Μητροπολίτης Δαμασκηνός στην υλοποίηση αυτής της απόφασης, που δείχνει πως πρόκειται -μάλλον- για ζητήματα ιδιοκτησιακά της Μονής.

Τριμελής επιτροπή με επικεφαλής τον Πρωτοσυγκελλεύοντα της Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.κ. Νικηφόρο Εικοσιδέκα, τον Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου και αδελφό της Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Κυρίας των Αγγέλων Γουβερνέτου, κ.κ. Πορφύριο και τον αναπληρωτή γενικό αρχιερατικό επίτροπο της Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου, π. Γεώργιο Σεργάκη, παρέλαβε την διοίκηση και ευθύνη λειτουργίας της Μονής, τουλάχιστον μέχρι και τον Οκτώβριο, όταν και έληγε ούτως ή άλλως η τετραετής θητεία του κ.κ. Δαμασκηνού, βάσει του καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας της Κρήτης.

Λόγω του μικρού αριθμού μοναχών στη Μονή αναμένεται να γίνει ορισμός του νέου Ηγούμενου από τον Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου και όχι εκλογή τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί