Συναγερμός σε παραλία στα Σφακιά – Εκκενώθηκε υπό τον φόβο κατολίσθησης

Στην εκκένωση της παραλίας Γλυκά Νερά, στα Σφακιά, προχώρησαν σήμερα οι Αρχές υπό τον φόβο κατολίσθησης, μετά τον ισχυρό σεισμό των 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής στα νότια-νοτιοανατολικά της Παλαιόχωρας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, μεγάλη επιχείρηση εκκένωσης πραγματοποιήθηκε, το πρωί, από το Λιμενικό και την ΟΠΚΕ προκειμένου να αποφευχθούν ατυχήματα από ενδεχόμενες κατολισθήσεις στην ευαίσθητη γεωλογικά και εδαφικά περιοχή.

Παράλληλα, μόνο για σήμερα, απαγορεύεται η πρόσβαση στη συγκεκριμένη παραλία από τα μονοπάτια, αλλά και από θαλάσσης, με ιδιωτικά σκάφη. Πρόκειται επί της ουσίας για την ακολουθία των μέτρων που λαμβάνονται από τις αρμόδιες Αρχές προληπτικά, μετά και τον ισχυρό σεισμό εντάσεως 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, νότια-νοτιοανατολικά της Παλαιόχωρας, που σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής.

Κλειστά σήμερα, Τρίτη, τα Φαράγγια Σαμαριάς και Αγίας Ειρήνης λόγω του σεισμού

Ύστερα από την σύσταση του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, και των σεισμολόγων του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών- Γεωδιναμικό Ινστιντούτο, που παρακολουθούν την εξέλιξη της μετασεισμικής ακολουθίας του σεισμού των 4,9 ρίχτερ κλειστά θα παραμείνουν για τους επισκέπτες, τα φαράγγια της Σαμαριάς και της Αγίας Ειρήνης την Τρίτη 15 Αυγούστου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί