MundoBasket 2023: Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο η Εθνική Ελλάδας

Ανακοίνωσε ότι δεν θα αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2023 και η Εθνική συνεχίζει την προετοιμασία της με 15 παίκτες

Η επιθυμία δεν ήταν τελικά αρκετή. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήθελε να παίξει με την Εθνική Ελλάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2023, την Παρασκευή (11/8) όμως ανακοίνωσε ότι θα περιοριστεί σε ρόλο θεατή ώστε να συνεχίσει την αποθεραπεία στο γόνατό του.

“Όλοι γνωρίζουν το πάθος και την αγάπη μου για την Εθνική Ομάδα. Μετα την ολοκλήρωση της σεζόν του NBA, πίεζα συνεχώς το κορμί μου στα όρια του, προκειμένου να είμαι στην κατάσταση που ηθελα για παίξω στο Παγκόσμιο. Δυστυχώς, μετά από μήνες δουλειας αλλά και πολλές συζητήσεις με το ιατρικό team, είναι πλέον ξεκάθαρο ότι δεν έχω επανέλθει σε βαθμό που να μπορώ να αγωνιστώ στο Παγκόσμιο.

Αυτό ξεκάθαρα δεν ήταν επιλογη μου και πλέον πρέπει να συνεχισω την δουλειά ώστε να επιστρέψω στο επίπεδο που αγωνίζομαι όλα αυτά τα χρόνια. Η απογοήτευση είναι τεράστια διότι η απόφαση του ιατρικού επιτελείου δεν μου αφήνει περιθώρια επιλογής. Σε περίπτωση, που συνέχιζα να πιέζω τον εαυτό μου να επιστρέψει, θα έβαζα τον εαυτό μου και την υγεία μου σε ρίσκο. Ο προσωπικώς μου στόχος αλλά και της Εθνικής μας ομάδας, είναι η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 και θα είναι τεραστια τιμή για μένα να εκπροσωπήσω τη χώρα μου στους αγώνες του”, ανέφερε αναλυτικά στην ανάρτησή του ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ο Greek Freak υποβλήθηκε σε επέμβαση πριν από μερικές εβδομάδες για να αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα που τον ταλαιπωρούσε από την περσινή σεζόν, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός προετοιμασίας, αλλά εντός προεπιλογής του Δημήτρη Ιτούδη. Ο προπονητής της Εθνικής ήλπιζε, ωστόσο η περίοδος 2022/23 ήταν σκληρή και άφησε το σημάδι της στον Αντετοκούνμπο που προηγουμένως είχε αγωνιστεί στο EuroBasket 2022.

Πλέον, ο Γιάννης έχει τον χρόνο που χρειάζεται για να δουλέψει ατομικά και να προετοιμαστεί για την πιο κρίσιμη σεζόν της καριέρας του, αλλά και των Μιλγουόκι Μπακς που διατήρησαν το ρόστερ τους και μπαίνουν στη σεζόν 2023/24 με νέο προπονητή.

Το training camp της Εθνικής συνεχίζεται με τους εξής 15 παίκτες: Τόμας Γουόκαπ, Μιχάλη Λούντζη, Νίκο Ρογκαβόπουλο, Γιαννούλη Λαρεντζάκη, Δημήτρη Μωραΐτη, Λευτέρη Μποχωρίδη, Κώστα Παπανικολάου, Ιωάννη Παπαπέτρου, Γιώργο Τσαλμπούρη, Βασίλη Τολιόπουλο, Θανάση Αντετοκούνμπο, Ντίνο Μήτογλου, Μάνο Χατζηδάκη, Παναγιώτη Καλαϊτζάκη.

Ερωτηματικό παραμένει η κατάσταση του Κώστα Αντετοκούνμπο, που επίσης καθάρισε το γόνατό του και δεν έχει προπονηθεί μέχρι σήμερα με την Εθνική.

sport24.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί