Γαλλία: Έντεκα νεκροί μετά από φωτιά σε παραθεριστική κατοικία για άτομα με αναπηρία

Έντεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από φωτιά που κατέστρεψε παραθεριστική κατοικία για άτομα με αναπηρία στην ανατολική Γαλλία νωρίς σήμερα το πρωί, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Η φωτιά ξέσπασε πριν από τις 06:30 (07:30 ώρα Ελλάδας) καθώς οι παραθεριστές με μαθησιακές δυσκολίες και οι φροντιστές τους κοιμόντουσαν στο διώροφο κτήριο στην πόλη Βιντσενέμ, περίπου 70 χιλιόμετρα νότια του Στρασβούργου.

“Μπορώ να επιβεβαιώσω πως υπάρχουν 11 θύματα”, δήλωσε η αναπληρώτρια εισαγγελέας Ναταλί Κιελβασέρ στους δημοσιογράφους καθώς η πρωθυπουργός Ελιζαμπέτ Μπορν και άλλοι αξιωματούχοι επισκέφθηκαν το σημείο της φωτιάς.

Πυροσβέστης είπε στην Μπορν, που χαρακτήρισε τη φωτιά “συγκλονιστική τραγωδία”, πως οκτώ πτώματα έχουν εντοπιστεί και άλλα τρία πιστεύεται ότι έχουν εντοπιστεί κάτω από τα αποκαΐδια.

Τοπικά ΜΜΕ ανέφεραν πως οι νεκροί ήταν δέκα άνθρωποι με αναπηρίες και ένας φροντιστής.

Η παραθεριστική κατοικία είχε ενοικιαστεί για το καλοκαίρι από δύο φιλανθρωπικές οργανώσεις που φροντίζουν άτομα με μαθησιακές δυσκολίες, με την κάθε οργάνωση να καταλαμβάνει έναν όροφο της κατοικίας. Είκοσι οκτώ άνθρωποι διέμεναν εκεί, 17 από τους οποίους κατάφεραν να διαφύγουν από τη φωτιά.

“Κάποιοι που κοιμόντουσαν στον πρώτο όροφο κατάφεραν να διαφύγουν, όμως οι περισσότεροι από αυτούς που βγήκαν έξω βρίσκονταν στο ισόγειο”, δήλωσε νωρίτερα στη διάρκεια της ημέρας στους δημοσιογράφους ο αντιπύραρχος Φιλίπ Οϊγιέ, ο οποίος ηγήθηκε των επιχειρήσεων διάσωσης.

Η φωτιά κατέκαψε περίπου τα δύο τρίτα του κτιρίου.

Έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη ώστε να προσδιοριστεί η αιτία της φωτιάς.

Η Κιελβασέρ δήλωσε στους δημοσιογράφους πως ήταν μια μικρή φωτιά που έκαιγε για λίγο προτού γίνει μεγαλύτερη και επεκταθεί σε όλο το κτίριο.

Οι αγνοούμενοι ήταν πιθανόν από 25 έως 50 ετών, δήλωσε ο αντιδήμαρχος του Βιντσενέμ, στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί