Meteo: Έβρασε μέχρι και η θάλασσα τις ημέρες του καύσωνα– Πού άγγιξε τους 30 βαθμούς Κελσίου

Οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες στο πρόσφατο κύμα καύσωνα, εκτός από τα ρεκόρ θερμοκρασιών που σημειώθηκαν στους μετεωρολογικούς σταθμούς και την καταπόνηση που προκάλεσαν στο μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού, επηρέασαν σημαντικά και τη θερμοκρασία στην επιφάνεια των ελληνικών θαλασσών.

Συγκεκριμένα, το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών προχώρησε σε αποτίμηση του πρόσφατου κύματος καύσωνα και, το Σάββατο (29/07), δημοσίευσε χάρτες και δεδομένα του φαινομένου όσον αφορά στη θάλασσα, τονίζοντας ότι στο νότιο Ιόνιο η θερμοκρασία άγγιξε ακόμα και τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Στο διάγραμμα διακρίνονται:

Καύσωνας – Meteo: Έβρασε μέχρι και η θάλασσα – Πού άγγιξε τους 30 βαθμούς Κελσίου
  • η μεγάλη αύξηση κατά 4 με 5 °C στο Νότιο Ιόνιο
  • η αύξηση κατά 3 με 4 °C στο Βορειοδυτικό Αιγαίο
  • η μικρή αύξηση κατά 1 με 2 °C στο Κεντρικό Αιγαίο και η σχεδόν μηδενική διαφορά και μικρή πτώση της θερμοκρασίας στο Ανατολικό Αιγαίο

Ιδιαίτερα για την περιοχή του Νότιου Ιονίου, την Πέμπτη 27/07 η θερμοκρασία στην επιφάνεια της θάλασσας υπολογίστηκε πάνω από 30 °C, η οποία αποτελεί πολύ υψηλή τιμή για την εποχή (Σχήμα 2). Αντιθέτως, οι χαμηλότερες θερμοκρασίες στην επιφάνεια της θάλασσας, όπως διακρίνεται στο Σχήμα 2, μετρήθηκαν στην περιοχή του Ανατολικού Αιγαίου (~ 24 °C).

Καύσωνας – Meteo: Έβρασε μέχρι και η θάλασσα – Πού άγγιξε τους 30 βαθμούς Κελσίου

Πηγή: ertnews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί