Φωτιά στην Κάρυστo: Αγνοείται 41χρονος κτηνοτρόφος

 Σπίτια τυλίχθηκαν στις φλόγες

Τα πρώτα σπίτια τυλίχθηκαν στις φλόγες στο χωριό Πλατανιστός, του δήμου Καρύστου, στην Εύβοια, με την φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας (24/07) να κατακαίει τα πάντα στο πέρασμά της.

Την είδηση επιβεβαίωσε στο evima.gr και ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Καρύστου ο Δημήτρης Ξυπόλητος, «η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη η φωτιά μπήκε στον Πλατανιστό καίγονται σπίτια αυτή την ώρα. Δεν μπορούμε να ελέγξουμε την κατάσταση υπάρχουν ισχυροί ανέμοι στην περιοχή».

Μάλιστα, η πυρκαγιά κατευθύνεται προς το χωριό Μπούρος.

Την ίδια ώρα, οι πολίτες ενημερώνονται με μηνύματα από το 112 για εκκενώσεις οικισμών που βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο. Οι εικόνες, δυστυχώς, είναι αποκαρδιωτικές, με χιλιάδες στρέμματα καμένης γης, παρθένα δάση παραδομένα στις φλόγες και σπίτια, περιουσίες και κόπους ολόκληρης ζωής να έχουν γίνει στάχτη.

Παράλληλα, συναγερμός έχει σημάνει στον Πλατανιστό, καθώς εκτός από τη μάχη με τις φλόγες που δίνουν με αμείωτο ρυθμό τοι πυροσβεστικές δυνάμεις, αγνοείται και ένας 41χρονος κτηνοτρόφος από την περιοχή, σύμφωνα με το evima.gr.

Ο 41χρονος έφυγε χθες το μεσημέρι από το σπίτι του την ώρα που ξέσπασε η φωτιά και σύμφωνα με πληροφορίες κατευθύνθηκε προς το μαντρί του, καθώς ανησυχούσε για τα πρόβατά του.

Από χθες η οικογένειά του αναζητά τον 41χρονο άνδρα, ωστόσο δεν έχουν κάποιο νέο στοιχείο στις έρευνες εντοπισμού του συμβάλουν η Πυροσβεστική και η Αστυνομία.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί