ΣΥΡΙΖΑ για Ρόδο: Να μη μείνει κανείς μόνος και αβοήθητος – Κατέρρευσαν οι μεγαλοστομίες περί ετοιμότητας του δήθεν επιτελικού κράτους

Ανακοίνωση για την κατάσταση στη Ρόδο, όπου η φωτιά καίει για έκτη συνεχόμενη μέρα, έχοντας ήδη προκαλέσει ανείπωτη καταστροφή, εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ασκώντας δριμεία κριτική στην κυβέρνηση. 

Η Κουμουνδούρου εξαπολύοντας πυρά προς την κυβέρνηση τονίζει ότι «οι μεγαλοστομίες περί ετοιμότητας του δήθεν επιτελικού κράτους έχουν ήδη καταρρεύσει», υπογραμμίζοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία έχει εκφράσει την στήριξη του σε όσους δοκιμάζονται και δίνουν τη μάχη στα μέτωπα της πυρκαγιάς και την ανησυχία του για την εξέλιξή τους».

ADVERTISING

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης, η αξιωματική αντιπολίτευση επισημαίνει ότι πρέπει «να βρεθούν διαθέσιμα δωμάτια για την φιλοξενία τους, σε τουριστικά καταλύματα ή σε κατοικίες, μέσα για την ασφαλή μεταφορά τους, είδη διατροφής και πρώτης ανάγκης και εθελοντές», τονίζοντας εμφατικά την ανάγκη «να μην μείνει κανείς μόνος και αβοήθητος».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

«Η Ρόδος φλέγεται για έκτη ημέρα. Εικόνες καταστροφής που μας συγκλονίζουν όλους. Οι μεγαλοστομίες περί ετοιμότητας του δήθεν επιτελικού κράτους έχουν ήδη καταρρεύσει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία έχει εκφράσει την στήριξη του σε όσους δοκιμάζονται και δίνουν τη μάχη στα μέτωπα της πυρκαγιάς και την ανησυχία του για την εξέλιξή τους.

Αυτή είναι η ώρα της μεγάλης μάχης για την ασφάλεια των ανθρώπων και την πυρόσβεση. Για να προστατευτεί και το μοναδικό φυσικό κεφάλαιο της Ρόδου. Πρέπει να διατεθούν οργανωμένα όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις και να υπάρξει αποτελεσματικός συντονισμός από την πολιτεία.

Μέσα στην μεγάλη φυσική καταστροφή αναδεικνύεται το μεγάλο πρόβλημα της φιλοξενίας, μετακίνησης, διατροφής και υγειονομικής περίθαλψης των πυρόπληκτων, κατοίκων και τουριστών.

Είναι αναγκαίο να στηθεί άμεσα με συνεργασία της κυβέρνησης, της αυτοδιοίκησης και της τοπικής κοινωνίας ένας μηχανισμός αλληλεγγύης με κεντρικό συντονισμό, καταγραφή και δικτύωση για τους άστεγους και τους εκτοπισμένους κατοίκους και τουρίστες.

Να βρεθούν διαθέσιμα δωμάτια για την φιλοξενία τους, σε τουριστικά καταλύματα ή σε κατοικίες, μέσα για την ασφαλή μεταφορά τους, είδη διατροφής και πρώτης ανάγκης και εθελοντές. Να οργανωθεί αποτελεσματικά ο εθελοντισμός και η προσφορά επαγγελματιών και επιχειρήσεων. 

Να μην μείνει κανείς μόνος και αβοήθητος».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί