Καταγγέλλει αστυνομικό για κακοποίηση μέσα σε τμήμα γυναίκα δικηγόρος στο Ηράκλειο

Την καταγγελία γυναίκας δικηγόρου στο Ηράκλειο ότι έπεσε θύμα κακοποίησης από αστυνομικό, φέρνει στο φως ο Δικηγορικός Σύλλλογος Ηρακλείου με επιστολή του στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νότη Μηταράκη.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, το συμβάν φαίνεται να έλαβε χώρα στο Αστυνομικό Τμήμα Μονοφατσίου, όπου είχε μεταβεί η δικηγόρος, για την νομική υποστήριξη συγγενικού της προσώπου που είχε συλληφθεί.

Η γυναίκα κάνει λόγο για πολύ σκληρή αντιμετώπιση από τον αστυνομικό, ο οποίος φέρεται να χειροδίκησε σε βάρος της και να την απωθεί βίαια για να την αναγκάσει να φύγει από το τμήμα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει και φωτογραφικό υλικό, το οποίο αποδεικνύει τα σημάδια κακοποίησης.

Αναλυτικά η επιστολή του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου

ΠΡΟΣ:

Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Νότη Μηταράκη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣ:

Την Διευθύνουσα την Εισαγγελία Εφετών Ανατολικής Κρήτης, κ. Μαρία Τιντικάκη

Την Διευθύνουσα την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου, κ. Γεωργία Γουρνιεζάκη

Τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηρακλείου, Ταξίαρχο κ. Νίκο Σπυριδάκη

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Την 18-7-2023 περιήλθε σε γνώση μας προφορική καταγγελία δικηγόρου – μέλους μας, ότι κατά την επίσκεψη της στο Α.Τ Πύργου Μονοφατσίου Ηρακλείου προκειμένου να υποστηρίξει νομικά ως συνήγορος στενό συγγενικό της πρόσωπο, που είχε συλληφθεί με τη διαδικασία του αυτοφώρου, έγινε δέκτης ιδιαίτερα σκληρής και βίαιης αντιμετώπισης από τον εκεί αξιωματικό υπηρεσίας ο οποίος, σύμφωνα με όσα μας καταγγέλθηκαν, χειροδίκησε σε βάρος της και την απώθησε βίαια προσπαθώντας μάλιστα να την εκδιώξει από το Αστυνομικό Τμήμα. Η καταγγέλλουσα συνάδελφος έθεσε υπόψη μας φωτογραφίες με εμφανή τα σημάδια κακοποίησης σε βάρος της, ενώ σήμερα υπέβαλε και έγκληση κατά του αστυνομικού οργάνου.

Το συγκεκριμένο αναφερόμενο περιστατικό αστυνομικής βίας σε βάρος δικηγόρου κατά την άσκηση των καθηκόντων του δεν συνάδει με την αποστολή της αστυνομίας, προσβάλει το δικηγορικό λειτούργημα, πλήττει το θεσμικό ρόλο του συνηγόρου σε μια ευνομούμενη κοινωνία και περιστέλλει το Κράτος Δικαίου και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου δηλώνει προς πάσα κατεύθυνση ότι είναι αποφασισμένος να προασπίσει με κάθε νόμιμο μέσο το λειτούργημα του δικηγόρου και τον θεσμικό του ρόλο, καλώντας την Πολιτεία και τα αρμόδια υπηρεσιακά όργανα αλλά και την Δικαιοσύνη να διερευνήσουν άμεσα και σε βάθος το παραπάνω περιστατικό για την ύπαρξη τυχόν πειθαρχικών και ποινικών ευθυνών των εμπλεκόμενων αστυνομικών οργάνων και να τις αποδώσουν όπως ο νόμος ορίζει.

Με τιμή,

Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου

 Νίκος Λογοθέτης

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί