Πραγματοποιήθηκε η συναυλία της Μικτής, της Παιδικής και της Νεανικής Χορωδίας Π.Ε. Ηρακλείου

Παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη  Ηρακλείου κ. Νίκου Συριγωνάκη, εκπροσώπου της Αρχιεπισκοπής Κρήτης και πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκε η καλοκαιρινή συναυλία των Χορωδιών της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου στο κατάμεστο κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις», την περασμένη Πέμπτη 13 Ιουλίου.
Η συναυλία έγινε μέσα σε έντονα συγκινησιακό κλίμα, καθώς ήταν αφιερωμένη στη Φώφη Ζογκού, μέλος της Μικτής Χορωδίας που “έφυγε” ξαφνικά στις 3 Ιουλίου.

Οι χορωδίες ερμήνευσαν τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι και Μίκη Θεοδωράκη, αποσπώντας του θερμό χειροκρότημα του κοινού, υπό την καλλιτεχνική Διεύθυνση της Λένας Χατζηγεωργίου. Στο πιάνο συνόδευσε τις χορωδίες ο Νίκος Κοκκίνης.  .

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου κ. Συριγωνάκης ανέφερε χαρακτηριστικά στον χαιρετισμό του:

«Είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά για όλους μας που και φέτος βρισκόμαστε σε αυτήν την όμορφη ιδιαίτερη και πολύ σημαντική εκδήλωση που πραγματοποιεί η Χορωδία μας, η Χορωδία της Περιφέρειας Κρήτης. Επιτρέψτε μου να σας μεταφέρω πρώτα από όλα τους χαιρετισμούς, τις ευχές και τα συγχαρητήρια του Περιφερειάρχη μας, του Σταύρου Αρναουτάκη. Διαχρονικά η Χορωδία μας, επιτελεί ένα πάρα πολύ σημαντικό, πολύπλευρο και πολυδιάστατο έργο, ένα έργο το οποίο αποτελεί όαση στη δύσκολη καθημερινότητα μας, δίνει έναν τόνο χαράς και ζωντάνιας, δίνοντας ταυτόχρονα μηνύματα ελπίδας και αισιοδοξίας. Οφείλουμε λοιπόν να συγχαρούμε και να αποδώσουμε τα εύσημα στο Διοικητικό Συμβούλιο της Χορωδίας μας, στην ακούραστη και αγαπητή μας Λένα Χατζηγεωργίου, στον  συνεργάτη μας τον κ. Νικόλαο Κοκκίνη και σε όλα τα μέλη της Χορωδίας που πραγματικά, μέσα από καθημερινή και πολλή δουλειά, αλλά με αγάπη και μεράκι, έχουν καταφέρει να μετατρέψουν το χόμπι τους σε τέχνη, έχουν καταφέρει αυτό το πολύπλευρο και πολυδιάστατο έργο να καλλιεργούν την πολιτιστική μας Παιδεία και να συμβάλλουν σημαντικά στην ανάπτυξη και ενίσχυση της ποιοτικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Οφείλουμε ακόμα, αγαπητή Λένα να σας συγχαρούμε, το Διοικητικό Συμβούλιο και όλους εσάς που πήρατε αυτή την απόφαση να αφιερωθεί η σημερινή εκδήλωση στην αείμνηστη και αγαπητή σε όλους μας Φώφη κι ευχόμαστε από κει ψηλά να μας προστατεύει και να σας προστατεύει και να συνεχίζεται το έργο το οποίο επιτελείτε. Συγχαρητήρια».

Η Μαέστρος, το Δ.Σ και τα μέλη των Χορωδιών, εξέφρασαν για μια ακόμη φορά, τις θερμές τους ευχαριστίες στην Περιφέρεια Κρήτης και στον Αντιπεριφερειάρχη κ. Νίκο Συριγωνάκη για την διαρκή στήριξη των Χορωδιών.

Η συναυλία πραγματοποιήθηκε με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου και της ΔΗ.ΚΕ.Η.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί